péntek, február 23, 2024

Palou sokat tanult a tavalyi Indy 500 győzelemért folytatott harcból

Dátum:

Megosztás:

Álex Palou úgy gondolja, hogy sokat tanult a Hélio Castroneves elleni párharcából a tavalyi Indy 500-on, de az eredmény még mindig bosszantja.

- Reklám -

Castroneves pályafutása negyedik, rekordot jelentő Indy 500-as győzelmét aratta, míg Palou Chip Ganassi Racing-Hondája mindössze fél másodperces hátrányban ért célba.

- Reklám -

Rengeteget tanulhattam, már csak azért is, mert ez volt az első alkalom, hogy olyan dolgokat csináltam, mint a védekezés, hogy megpróbáltam rést hagyni (az előtte haladó autóval szemben), majd nagy lendületet venni az egyenesben a következő kanyarig.” – mondta Palou a Motorsport.com-nak.

Rengeteg olyan vezetéstechnikai újdonság volt, amit megtanultam, és gyorsan fel is kellett használnom. Ez nem olyan, mint egy utcai pálya, ahol csak megtanulod a nyomvonalat és beküldöd [az autót]. Ez egy kicsit több időt vesz igénybe.

- Reklám -

Sokat hozott a második hely is

Palou 85 pontot szerzett Indianapolisban (80-at a második helyért, négyet a hatodik kvalifikációs helyért és egyet a kör vezetésért), ami fontosnak bizonyult a 2021-es IndyCar-bajnoki címének megszerzésében. Bevallása szerint azonban úgy tekint az Indy 500-ra, mint ami elúszott, és a tavalyi futam újranézése nem csak tanulságos, de egyben fájdalmas is számára.

Azt hiszem, mindig úgy fogok rá nézni, hogy ‘Áááhhhh’. Nem tudhatod, hányszor adódnak még olyan lehetőségek, amikor elképesztő a stratégiád, és a csapat is elképesztő pitkiállásokat hajt végre, az autód pedig képes a győzelemre. Nem hiszem, hogy ezt minden alkalommal könnyű megvalósítani.”

Szóval igen, mindig is úgy fogok ránézni, hogy ‘Ááhh!’, de őszintén szólva elégedett voltam mindennel, amit tanultam, és azzal, ahogyan a második alkalommal mentek itt a dolgaim.

Egyelőre jól megy a Ganassinak

Palou a hatodik helyen fejezte be az első edzésnapot, és mind az öt Chip Ganassi Racing  versenyző a legjobb 10-ben végzett. Elmondta, hogy az áprilisi teszt, amelyet hideg és sűrű levegőben tartottak, ami rengeteg leszorítóerőt biztosított, még annak ellenére is hasznos lehet, hogy a májusi körülmények jóval melegebbek.