csütörtök, február 22, 2024

Rekorddöntésre készül Hélio Castroneves az Indy 500-on

Dátum:

Megosztás:

A négyszeres Indianapolis 500 győztes Hélio Castroneves úgy kezdheti meg történelmi küldetését, ahogy remélte egy tökéletes autóval.

- Reklám -

Kevesebb mint egy hónappal azután, hogy a négyszeres Indy 500 győztes az Indianapolis Motor Speedway egyik tesztjén a falnak csapta a 6-os számú Hondáját, a brazil rábólintott az újjávarázsolt autójára.

- Reklám -

Tökéletes” – mondta Castroneves, miközben egy puszit fújt a levegőbe. „A srácok elképesztő munkát végeztek az autó újjáépítésében. Egyszerűen tökéletes.

Amikor Castroneves jól érzi magát Indianapolisban, az rossz hír a IndyCar május 29-i versenyére benevezett 32 másik versenyző számára.

- Reklám -

Castroneves nem csak A.J. Foyt-tal, Rick Mears-el és a néhai Al Unser-rel áll holtversenyben a legtöbb 500-as győzelem rekordját tekintve, de háromszor volt második is, és 21 indulásból 15 alkalommal végzett a legjobb 10 között. Négy pole pozíciójával Rex Mays-el, Foyt-al és Scott Dixon-al együtt holtversenyben a második helyen állnak, csak Mears-nek van több, szám szerint hat.

Idén Castroneves a 2019-es Indy-győztes Simon Pagenaud-val dolgozik együtt a Meyer Shank Racingnél. Ők ketten 2015 és 2020 között is csapattársak voltak a Team Penske-nél is, és nagyon vágytak az újraegyesülésre.

Pagenaud örülne, ha csapattársa rekordot döntene

Kettőnknek van a legtöbb Indy 500-as győzelme minden csapat pilótafelállását figyelembe véve, azaz öt” – mondta Pagenaud. „Boldog lennék, ha megnyerné a versenyt. Nyilvánvalóan én is nyerni akarok, de az öt győzelem elképesztő lenne.

A felkészülés balszerencsésen kezdődött a múlt hónapban, amikor Castroneves megpördült a csúszós pitkijáraton a teszten, és összetörte a 2021-es győztes autóját. Csapata még a második tesztnap előtt hazament, és csak a múlt hétvégén tért vissza.

Mondtam nekik, hogy ne siessék el, így körülbelül egy hétbe telt, mire összerakták” – mondta Castroneves. „Most már tökéletes.

Castroneves a 18. leggyorsabb kört futotta 224,928 mp/h-val a gyakorláson, amelyet rövid időre megszakítottak, amikor egy róka szaladt le a pályáról. A kétszeres 500-as bajnok japán Takuma Sato volt a leggyorsabb, 228,939 mp/h-val.