péntek, február 23, 2024

O’Ward örömmámora: Pont erre van szükségünk

Dátum:

Megosztás:

Pato O’Ward szerint az Arrow McLren SP-Chevrolet csatának nehéz hétvégéi voltak az elmúlt hetekben, de állítja, hogy a mostani Iowában aratott győzelmük az összes csapattaguknak adni fog egy mentális löketet, ami akár a szezon legvégéig is kitarthat majd.

- Reklám -

A második iowai futam során az Arrow McLaren SP mexikói versenyzője egy kicsit korábban állt ki az egyik etapja során. Azonban a szerelők gyors munkája és O’Ward pokoli kivezető körének köszönhetően a mexikói pilóta a 2. helyre tért vissza a pályára a pole-ból induló Will Power mögé és az élen haladó Josef Newgarden mögé.

- Reklám -

Azonban a kétszeres bajnok Penskejében elromlott egy alkatrész, ami egy látványos balesetben nyilvánult meg, és emiatt O’Ward 66 körrel a vége előtt az élre állt és attól a ponttól fogva nem is engedte ki azt a kezei közül.

„A csapatom ma nagyszerű teljesítményt nyújtott a bokszban” – nyilatkozta a mexikói fiatal a futamot követően. – A pályán lévő munkát pedig sikerült tökéletesen végrehajtanom.”

- Reklám -

„Végig tudtam, hogy megvan a tempónk a győzelemhez, azonban azzal is tisztában voltam, hogy a forgalom miatt rendkívül nehéz dolgunk lesz. Kifejezetten örülök annak, hogy ma minden össze jött a számunkra. A verseny élvezhető volt és a csapatom is mindig tökéletes ütemben hívott ki a bokszba.”

O’Ward a mostani győzelmével 36 pontra csökkentette a hátrányát a  bajnokság éllovasával, Marcus Ericssonnal szemben, aki a 6. helyen ért célba a mostani futam folyamán. Az Arrow McLaren SP versenyzője nagyon reméli, hogy „még fognak tudni pár győzelmet aratni idén”, mert „az utóbbi hónapban eldobott két győzelmet” nagyon nehéz volt megélnie. A mexikói azt is hozzátette, hogy „a mostani győzelem egy óriási lendületet adott a számára és a csapat számára egyaránt.”