csütörtök, június 8, 2023

Elismerték hibájukat Hamlinék, ezért nem fellebbeznek

Date:

Share:

Drámai befejezése volt a poconói NASCAR Cup Series versenynek, nem csak a pályán, hanem azon kívül is. Hamlinék pedig elismerték: Hibáztak.

- Advertisement -

A Joe Gibbs Racingnek lehetősége volt fellebbezni a 11-es (Denny Hamlin) és 18-as (Kyle Busch) autóik kizárása ellen a vasárnapi poconói verseny után, de a szervezet úgy döntött, hogy elfogadja a büntetést és továbblép.

- Advertisement -

A Joe Gibbs Racing közleménye:

„A saját vizsgálatunk után a 11-es és a 18-as autó orr-részén a bal és a jobb kerék nyílások előtt is találtunk egy olyan ragasztószalagot, aminek nem lett volna szabad ott lennie. Ezek 5 cm széles, 14 cm hosszú, és 0.03048 cm vastagságúak voltak, és a fólia alatt voltak elhelyezve. Ennek a változtatásnak a következményeit nem mértük fel megfelelően, és elismerjük, hogy nem felel meg a NASCAR szabályainak. Elnézést kérünk mindenkitől ezért a hibáért, és elvégezzük azokat a változtatásokat, amelyeknek köszönhetően ilyen többet nem fog előfordulni.”

A vasárnapi versenyen eredetileg Hamlin lett a futam győztese, míg Kyle Busch, aki a legtöbb kört vezette a versenyen és megnyerte a 2. szakaszt, a második helyen végzett.

A futam utáni ellenőrzés során azonban mindkét autó orr-részén lévő borítás alatt egy olyan anyagot fedeztek fel, ami miatt a NASCAR mindkét autót diszkvalifikálta.

Ennek eredményeképpen a vasárnapi futam győztesének kikiáltott Chase Elliott hivatalosan is a NASCAR Cup Series pályafutása 17. győzelmét szerezte meg.

Bár fájó érzés elveszíteni az első két helyezettet, a Joe Gibbs Racing mindkét pilótája nyert már 2022-ben – Hamlin kétszer is -, így a 2022-es NASCAR Cup Series rájátszásba minden valószínűség szerint bejutottak.

Kyle Busch jelenleg a nyolcadik helyen áll a NASCAR Cup Series alapszakaszának pontversenyében, míg Hamlin a 21.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.