szombat, június 25, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapIndyCarAz IndyCar lehetőséget ad a csapatoknak a leszorítóerő növelésére

Az IndyCar lehetőséget ad a csapatoknak a leszorítóerő növelésére

- Hirdetés -

Az Indy 500-on kívüli összes IndyCar ovál versenyen nagyobb leszorítóerő állhat a csapatok rendelkezésére – ha a körülmények azt indokolttá teszik azt.

A csavarral rögzíthető, úgynevezett “barge boardok” lesznek azok az elemek, melyeken lehet majd módosítani – írja a Racer.com.

- Hirdetés -

Ezek az alkatrészek az autók padlójának bal és jobb oldalán, az oldaldoboz alatt a padlólemezek elülső élére rögzülnek.

Három ovál versenyen használhatnak majd több leszorítóerőt a csapatok” – mondta Jay Frye, az IndyCar elnöke a RACER-nek.

- Hirdetés -

Nagy hívei vagyunk a kevesebb leszorítóerőnek és a több lóerőnek, és néhány éve áttértünk az IndyCar UAK18-as karosszériára, amivel csökkent a leszorítóerő, és jövőre érkezik az új 2,4 literes hibrid motor, ami a lóerő növekedését fogja hozni.

Ennek ellenére úgy gondoljuk, hogy egy kicsit több leszorítóerő ezen a három oválon javíthatna a versenyek minőségén.

Texasra más típusú elemek jönnek, mint a szóban forgó másik két pályára. Az IndyCar már korábban tesztelte ezeket az elemeket, melyek körülbelül 9-10 százalékkal növelik meg a leszorítóerő hatékonyságát.

Szeretnénk a versenyzők és a csapatok kezében hagyni a dolgot. Nem lesz kötelező. Beszéltünk a versenyzőkkel és a csapatokkal, és nekik ez megfelel” – tette hozzá Frye.

Iowában és World Wide Technology Raceway-en (Gateway), a két rövid ovál pályán ez a leszorítóerő növekedés körülbelül 3%-ra rúg majd.

A kulcs az, hogy a versenyeket a lehető legszórakoztatóbbá tegyük, és ha emlékeznek, néhány évvel ezelőtt (amikor nagyobb leszorítóerő volt az autókon – a szerk.) Iowában körülbelül 995 előzés történt a pályán.

 

- Advertisement -
SourceRacer
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss