back to top
hétfő, július 22, 2024

Megint külföldi versenyekkel szemez a Supercars új vezére

Dátum:

Megosztás:

Új vezetőségével új nemzetközi stratégiát igyekszik megvalósítani a jelenleg kizárólag Ausztráliára és Új-Zélandra koncentráló túraautó-bajnokság, a Supercars.

- Reklám -

A Supercars új vezetőjét tegnap óta Shane Howardnak hívják, aki rögtön bele is vetette magát a munka sűrűjébe. A bajnokság korábban ellátogatott már Kínába, Bahreinbe, az Egyesült Arab Emírségekbe és az USÁ-ba is. Howard szerint most itt az idő átgondolni azt, hogy ismét kitegyék a lábukat külföldre. Ez ráadásul szerinte tökéletesen illeszkedik a bajnokság által 2023-tól használt Gen 3-autók időzítéséhez.

- Reklám -

Ott voltam a kezdetekkor, amikor először látogattunk külföldre Kínában, majd Bahreinben, végül pedig az Egyesült Államokban” – fogalmazott inspirációjával kapcsolatban Howard az Autosport.com kérdésére. „Ez annak idején nagyon izgalmas volt. Nemrég pedig láthattuk a Gen 3-autók bemutatóját Bathurstben. Ezek nagyszerű mérnöki teljesítmények, amellyel reményeink szerint több gyártót is vonzhatunk be. Ehhez pedig nagyon illik a nemzetközi stratégiánk is. Ez nagyon fontos lenne a növekedésünk szempontjából.

A további vezetők közül Barclay Nettlefold és Mark Skaife is áldását adta Howard nemzetközi törekvéseire. „Nagyon örülök a támogatásuknak, hogy megpróbálkozhatok megvalósítani ezeket a terveket nemzetközi szinten. Egy ideje már félre vannak téve ezek a tervek, több emberrel konzultáltunk is ezekről. Régen nem ez volt a taktikánk, innen ment a hírünk a világba a kiváló helyi szakembereknek köszönhetően.

- Reklám -

A korábban már említett első nem ausztrál vagy új-zélandi versenyre Sanghajban még 2005-ben került sor. Később, 2012-ben Abu Dhabiban még az F1 betétfutama is volt az ottani verseny. Az utolsó versenyt az Ausztrália-Új-Zéland tandemtől távol 2013-ban rendezték Austinban a Circuit of the Americason.