back to top
szombat, május 25, 2024

Ösztöndíjprogram arca lesz Hinchcliffe és Wickens

Dátum:

Megosztás:

Az elmúlt évek két legnevesebb kanadai versenyzőjeként James Hinchcliffe és Robert Wickens adja a szakmai segítséget a Team Canada Scholarship nevű ösztöndíjprogramban.

- Reklám -

A program keretein belül hat kanadai tehetség közül választanak majd ki kettőt előreláthatólag jövő nyáron. Ez a két versenyző képviselheti aztán Kanadát az Egyesült Királyságban a Formula Ford Festival és a Walter Hayes Trophy keretein belül.

- Reklám -

„Nagyon izgatott vagyok a program visszatérése miatt”fogalmaz az ösztöndíj alapítója, Brian Graham. – „Ez lesz már a tizedik alkalom. Ráadásul velünk lesz James Hinchcliffe és Robert Wickens is. Ennek szintén nagyon örülök. A kiválasztási rendszernek köszönhetően fényes jövő áll a program előtt. Aki itt nyer, a Formula Ford Festivalon képviselheti majd az országot.”

A Team Canada Scholarship egyengette karrierje elején többek között a jelenleg sportautózó Garett Grist vagy éppen Scott Hargrove útját. Szintén a program segített Parker Thompson és Zach Robichon kezdeti szezonjaiban.

- Reklám -

James Hinchcliffe jelenleg kiszorult az IndyCar mezőnyéből. Helyét a 2022-es szezonban Devlin DeFrancesco kapta meg az Andretti Autosportnál. Robert Wickens továbbra is a 2018-as szezonban összeszedett súlyos gerincsérüléséből lábadozik.