back to top
vasárnap, május 26, 2024

Különválik a Vasser Sullivan és a Dale Coyne Racing

Dátum:

Megosztás:

Négyéves partnerségnek vet véget és folytatja külön utakon az IndyCar két istállója, a Vasser Sullivan Racing és a Dale Coyne Racing.

- Reklám -

A partnerség felbontásának kezdeményezője utóbbi istálló volt. A DCR a 18-as rajtszámú autót ezentúl a HMD Motorsportsszal közösen készíti fel. A Dale Coyne Racing egyik versenyzője egyébként már megvan Takuma Sato személyében. Az emlegetett 18-asba sajtóhírek szerint az Indy Lightsban idén másodikként záró David Malukas a legnagyobb esélyes.

- Reklám -

„A Vasser Sullivan Racing szeretné megköszönni a Dale Coyne Racingnek ezt a négyéves együttműködést”áll a csapat közleményében. – „Továbbra is szeretnénk az IndyCarban is versenyezni, de ezzel együtt a legjobbakat kívánjuk Dale-nek és a csapatnak is.”

A DCR részéről is békés az elválás: „Nagyszerű és sikeres időszakot töltöttünk együtt. Nagyra értékeljük Jimmy és Sulli erőfeszítéseit a 18-as autóért. Hálásak vagyunk ezért a négy együtt töltött szezonért. Tudjuk, hogy szeretnének több energiát fordítani a sportautós elfoglaltságaikra. Éppen ezért nagyon szurkolunk nekik gyári Lexus-istállóként és minden egyéb jövőbeli projektjükben.”

- Reklám -

A 18-as rajtszámú autóban egész szezonban ülő Ed Jones legjobb eredménye 2021-ben egy hatodik hely volt Nashville-ben. Az emirátusi versenyző tizenkilencedikként zárta a szezont.