back to top
vasárnap, június 16, 2024

Mesterhármas Las Vegasban, de a győztesnek egy kis szerencséje is volt

Dátum:

Megosztás:

A Hendrick Motorsport pilótái végeztek az első három helyen a NASCAR Sprint Cup Las Vegas-i versenyén, aminek a legvége hosszabbításba torkollott. A bokszban dőlt el a győzelem sorsa.

- Reklám -

Sokáig békésen zajlott a NASCAR csúcskategóriájának futama az oválpályán, az első baleset a táv kétharmadánál következett be. Ennek áldozata Joey Logano volt, aki Brad Keselowskival akadt össze.

- Reklám -

A legtöbb kört a 2. helyről induló Williams Byron töltötte az élen, de a célhoz közeledve egyre halványodtak a reményei a győzelemre, mivel Kyle Larson több másodperccel meglépett tőle és nem tudott elég jó tempóban közeledni hozzá ahhoz, hogy megtámadja.

- Reklám -

A leintés előtt 4 körrel viszont Aric Almirola balesete fordulatot hozott, és a kerékcserénél Byron stábja gyorsabban dolgozott, mint Larsoné, a két pilóta így helyet cserélt a pályán. A táv meghosszabbításának kezdetére az 1. helyet Martin Truex vette át, mert ő nem ment ki a depóba, de Byron a külső íven levadászta őt, Larson pedig beszorult mögé, és annyi időt vesztett, mire megelőzte, hogy esélye sem maradt visszatámadni az 1. helyért.

„Megszívtuk, hogy nem mi nyertünk, de William autója valószínűleg kicsit jobb volt az enyémnél, és az ő szerelőgárdája jobban dolgozott, amikor a végén szükség volt rájuk” – vélte Larson.

Byron zsinórban a negyedik szezonjában nyert futamot a NASCAR csúcskategóriájában, a dobogóra az említett Larsonon kívül Alex Bowman ért oda.

VÉGEREDMÉNY