back to top
kedd, május 28, 2024

Odáig vannak az IndyCar európai újoncai az első oválpályás teszt után

Dátum:

Megosztás:

Callum Ilott és Christian Lundgaard először merészkedtek fel ilyen jellegű pályára a texasi oválpályás teszt során. Minden egyes méterét imádták.

- Reklám -

Jövő hétvégén rendezik az IndyCar texasi oválypályás futamát, előtte viszont teszteltek a Texas Motor Speedwayen. A tesztmezőnyt hat versenyző alkotta, benne olyanokkal, akiknek ezt a tesztet mindenképp el kellett végeznie. Callum Ilott és Christian Lundgaard is köztük volt, akiknek fülig ért a szája, mikor kiszálltak autójukból.

- Reklám -

Callum Ilott például még szimulátoron sem futott soha oválpályás köröket, így érthető módon rendesen arcon csapta őt az új élmény. „Akárki találta ki annak idején ezt az ötletet, hogy egyáltalán most létezik ez a műfaj, teljesen őrült” – fogalmazott egy nagy adag iróniával is megfűszerezve Ilott. „Viccet félretéve, ez egy tisztelendő pályatípus. Persze laikus európai szemmel faék egyszerűségűnek tűnik, hiszen látjuk, milyen egy ovál, viszont az igazán finom részleteket megtalálni nagyon nehéz. Akik igazán jók, azok ebben nyújtanak extrát. Ezeket igyekeztem én is megtalálni a lehető leghamarabb.

Ilott úgy néz ki, hamar ráérzett a finomságokra, hiszen végül övé lett a leggyorsabb kör. „Őszintén szólva ötletem se volt, mit várjak. Azt tudtam, hogy van egy jó autónk az oválpályás versenyekhez, amit nyilván a saját ízlésemhez kellett alakítani. Azt hiszem, ez egész jól sikerült. Jól tudtam haladni csoportban is, összejött néhány jó kör.

- Reklám -

Hosszabb folyamat volt Christian Lundgaard számára a tanulás, de a dán is jól érezte magát. „Jó móka volt. Rohadt jó móka” – fogalmaz Lundgaard. „Soha még csak hasonlót sem tapasztaltam. De egy biztos, nagyon élveztem ezt a tesztet. Őszintén szólva csak bepattantam az autóba és mentem. Nem nagyon volt időm belegondolni, hogy milyen lesz ez, mik merülhetnek fel. A cél az, hogy felvegyem a sebességet a lehető leghamarabb. Igyekeztem nyugodtan hozzáállni a naphoz, na meg, hogy ne tegyem a falba az autót, lerövidítve a munkát. Kellettek is a kilométerek, két hét múlva már versenyzünk itt.