szombat, február 24, 2024

Newgarden nevetségesnek tartja az F1 szuperlicensz rendszerét

Dátum:

Megosztás:

Többek között Josef Newgarden, Callum Illott, Christian Lundgaard és Romain Grosjean is azt szeretné, ha Colton Herta megkapná a szuperlicenszet.

- Reklám -

Korábban már írtunk róla, hogy nagy valószínűséggel csak egy szuperlicensz választja el Colton Hertát attól, hogy Forma-1-es pilóta legyen – az AlphaTauri színeiben.

- Reklám -

Ez a szuperlicensz azonban nem olcsó, és nem könnyű megszerezni, ahogy erről több, korábban az F1 nevelőszériáit is megjárt versenyző nyilatkozott.

Az IndyCar jelenlegi mezőnyében Rossi, Romain Grosjean, Marcus Ericsson és Takuma Sato korábbi F1-es pilóták, valamint az újoncok Callum Ilott és Christian Lundgaard szerepelnek akiknek volt, vagy van szuperlicenszük.

- Reklám -

Ilott, aki a Ferrari versenyzői akadémiájának tagja volt, elmondta, hogy bekeretezte a szuperlicencét. „Ez a világ legdrágább licensze, még jó, hogy bekereteztem” – mondta Ilott. A mellette ülő Lungaard hozzátette, hogy az FIA kétszer is elutasította a szuperlicenc iránti kérelmét.

Ilott, Grosjean és Ericsson határozottan kiálltak Herta mellett, miközben azzal érveltek, hogy az FIA egyszerűen ki akarja zárni az IndyCar-t a jelenlegi értékelésével.

Szerintem az, ahogyan az IndyCart értékelik az F1 világában, elég nevetséges” – mondta Ericsson.

Ez a második legjobb – legalább a második legjobb – bajnokság a világon, és sok szempontból még jobb is mint az F1, mert itt kompetitívebb a környezet.

Az IndyCart az F2 és az F3 között értékelni, ahol gyerekek versenyeznek, jó gyerekek és néhány gazdag gyerek, és az IndyCart ezek közé sorolják? Ez egyszerűen nevetséges.

A kétszeres IndyCar bajnok, Josef Newgarden is egyetértett kollégáival, és nem volt kegyes szavaival.

Az egész egy nevetségesen elavult rendszer” – mondta Newgarden. „És ha ezt nem képesek felismerni és megérteni a hiányosságokat, akkor ez számomra még nevetségesebbé teszi a dolgot.

Ez nem az én döntésem, nem az én rendszerem, de nem kell rakétatudósnak lenni ahhoz, hogy megértsük, mit akarnak elérni ezzel.