vasárnap, április 21, 2024

Reddick életében először szerzett oválon pole pozíciót

Dátum:

Megosztás:

Tyler Reddick nagyszerű pozícióból várhatja a vasárnapi, kansasi rájátszásfutam rajtját, hiszen egy izgalmas időmérőn megverte Loganot.

- Reklám -

Tyler Reddick és a 8-as rajtszámú Richard Childress Racing csapat szombaton a Kansas Speedwayen dominált, miután az edzésen mutatott gyorsaságukat követően megszerezték a pole pozíciót is.

- Reklám -

Reddick volt az utolsó pilóta, aki kvalifikációs kört tett, és így az utolsó pillanatban taszította le az első helyről Joey Loganot.

Az RCR versenyzőjének ez volt a második pole-ja a szezonban, az első Kansasban, és a harmadik a Cup Series karrierje során.

- Reklám -

Ez az első alkalom, hogy Reddick egy szezonban több pole-t is szerzett, és Kansas az első pole-ja oválon (az utolsó kettőt épített pályákon szerezte – COTA és Indianapolis).

Azt hiszem, elég jó formában vagyunk” – mondta Reddick. „Az edzésen is gyorsak voltunk, így nagyon elégedett voltam az autóval.”

Határozottan szereti gépem a versenypálya felső két-három ívét. Nagyon örülök az egész mai teljesítményünknek. A 8-as számú csapatnál mindenki nagyon, nagyon keményen dolgozik. Jó hétvégénk volt Darlingtonban, és ezen a hétvégén is jól kezdünk.

A már említett Joey Logano csatlakozik Reddickhez az első sorban. A harmadik helyről Alex Bowman rajtolhat majd, őt követi Christopher Bell, Ross Chastain, Bubba Wallace, Kyle Larson, Austin Cindric, William Byron és Chris Buescher.

A rájátszás további versenyzői a következő pozíciókat foglalják majd el a rajtrácson: Austin Dillon (11.), Chase Briscoe (13.), Kevin Harvick (14.), Daniel Suarez (15.), Ryan Blaney (17.), Kyle Busch (20.), Chase Elliott (22.) és Denny Hamlin (25.).

Aric Almirola volt az egyetlen pilóta, aki nem tett meg kvalifikációs kört. A Stewart-Haas Racing Fordja nem futott jól az edzésen, és a csapat úgy döntött, hogy a kvalifikációval való próbálkozás helyett inkább korán a garázsba megy, hogy diagnosztizálhassák a problémát.