péntek, április 19, 2024

Nem csak egy fronton mentek neki a pilótáknak, az IndyCar is közbeszólt

Dátum:

Megosztás:

A halálos fenyegetést is kapó Callum Ilott ugyan először viccesen kezelte a helyzetet, de később mégis kiállt magáért az argentin kommentátorral szemben, akit felelősnek tart az ellene kialakult ellenszenvért.

- Reklám -

Martin Ponte, aki maga is tevékenykedik a volán mögött, az argentin tömegek felé szólt, és emiatt sok kritika érte Callum Ilott-tot, főleg spanyol nyelven. Ugyan elsőre poénra vette az esetet, végül válaszolt a szakembernek.

- Reklám -

„Egy bizonyos fokú profizmus szükségeltetik, amikor egy mikrofonod van, amit több, mint százezren hallgatnak. Ilyenkor el kell gondolkodnod azon, milyen üzenetet közvetítesz, ilyenkor érdemes tanulnod az IndyCarról, hogy jobb minőségben tudsz közvetíteni. Legyünk kedvesek egymással, kérlek.” – írta Twitteren Ilott.

A heves reakcióra az IndyCar is rögtön reagált, már hétfőn közleményt adtak ki:

- Reklám -

„Az elmúlt 24 órában több pilóta is tiszteletlen és helytelen online zaklatásnak volt kitéve, ennek a mi sportunkban nincs helye. Ugyan a kiélezett versengés és rivalizálás mindig része lesz az IndyCarnak, s fontos, hogy ezt meg is jelenítsük és ünnepeljük, mint kívánatos dolgokat. Ez mindenképpen tiszteletreméltó, de ugyanakkor a versenyzők biztonsága az első. Az IndyCar olyan közösség, amiben támogatni és értékelni kéne a másikat.”

A másik említett pilóta Pato O’Ward volt, aki Scott Dixon ellen mutatott be egy megkérdőjelezhető manővert, és ezután ő is a Twitteren üzent:

„Az teljesen természetes, hogy különböző véleményünk van a versenyzésről és a bajnokságokról, ezek au összekülönbözések teszik igazán különlegessé a sportunkat.

Ugyanakkor van egy határ, amit nem kéne átlépni. Mindig fontos úgy beszélni, hogy tudjuk, a szavainknak ereje van, és elkeserítő azt látni, hogy egyesek ezzel visszaélnek és direkt bántanak, fenyegetnek és degradálnak másokat. Ez egyenesen elfogadhatatlan.

Mi mind emberek vagyunk, másként kezelni fölösleges bárkit, egyszerűen nem értem. Nem hibázhatunk? Egyszer sem? Semmi rossz döntés? Milyen világ az, ahol ekkora elvárások vannak? Semmilyen. Ez sosem lesz így.

Mindenkit arra bíztatok, hogy óvatosan válassza meg a szavait, és fontolja meg a következményeket, amiket okozhat ezzel, mielőtt kinyitná a száját.”