back to top
csütörtök, május 30, 2024

Négy F1-es junior vett részt az IndyCar újonctesztjén

Dátum:

Megosztás:

A Ferrari és McLaren mellett egy újabb F1-es csapat engedte el egyik juniorját a tengerentúlra, IndyCar tesztre.

- Reklám -

Ilott jövőre teljesíti majd első szezonját, ő ezen a jogon vehetett részt az újoncteszten csapatával, a Juncos Hollinger Racinggel.

- Reklám -

Mellette és a Mercedes két Formula E pilótája mellett azonban volt még egy – előre nem bejelentett – szereplője is a tesztnek.

A Williams idei tartalékpilótája, Jack Aitken volt ott Sebringben, méghozzá az Ed Carpenter Racing autóját vezethette. A csapat eddig még nem jelölte ki második pilótáját, aki a tulajdonos mellett részt tudna venni az épített pályás és városi versenyeken.

- Reklám -

A december 6-án zajlott teszten a következőképpen alakult a sorrend:

# Pilóta Csapat Idő Körök
60 ?? Nyck de Vries Meyer Shank Racing 52.5526 62
77 ?? Callum Ilott Juncos Hollinger Racing 52.8604 109
5 ?? Stoffel Vandoorne Arrow McLaren SP 53.1952 134
20 ?? Jack Aitken Ed Carpenter Racing 53.4361 104
Jack Aitken, Williams, F1
Fotó: Williams Racing

Aitken tavaly mutatkozhatott be az F1-ben a Williams színeiben, és nem akart visszatérni a Formula 2-es mezőnybe egy újabb eredménytelen évre. Beugróként így is részt vett három hétvégén, a HWA-nál, Matteo Nannini helyett. Most azonban új sorozat után néz.

„A lehetőség úgy jött, hogy a 20-as autónak szüksége lesz egy részállású pilótára, remélem sikerül valamit összehozni, ennek része az is, hogy most kiértékelnek engem, és meglátjuk, hogyan jövünk majd ki.”

„Szerintem mindketten – én és a csapat is – izgatottak vagyunk. Én már csak azt is várom, hogy kipróbálhassak egy IndyCar autót. Már messziről sokszor láttam őket, és beszéltem pár emberrel, akik vezettek is ilyen autót. Azt mondták, hogy olyan, mint egy szörnyeteg, de nagyon élvezetes.”

„Fizikailag megterhelő lesz, más stílus, mint ami az európai pályákon megszoktam. Már várom, hogy ezt a részt is megismerhessem.” nyilatkozta Aitken még a teszt előtt.