kedd, április 16, 2024

„A világ egyik legjobb pilótája” – Andretti lecsúszott róla, de így is bízik benne

Dátum:

Megosztás:

Mint kiderült, hiába Álex Palou sikerei a Chip Ganassi Racinggel és lehetséges elköteleződése a McLaren felé, könnyen egy harmadik csapatnál is kiköthetett volna.

- Reklám -

Álex Palou, az idei toronymagas listavezető a Dale Coyne Racingnél mutatkozott be 2020-ban, utána pedig egy nagycsapathoz, a Chip Ganassi Racinghez igazolt, akiknél azóta is vezet. Már egy bajnoki címe van, de könnyen lehet, hogy nem kell sokat várni a másodikra.

- Reklám -

Idén kimagasló teljesítményt nyújt, az Indy 500 után sorozatban háromszor is győzni tudott. Ezzel pedig a bajnokság legnagyobb alakjának, annak a hatszoros bajnok Scott Dixonnak is kivívta az elismerését, aki legutojára hajtotta végre ezt a tettet.

Van egy pilóta, aki szinte az összes F1-es csapattal tárgyal

- Reklám -

„Minden lehetséges dolgot kipipál.” – kezdte az IndyCar közösségi oldalain.

„Még Will Power is utalt rá, hogy megvan az időmérős sebesség, a versenytempó és a stratégia is. Az egy nagyon kiegyensúlyozott csomag jelenleg. Rendkívül jó munkát végzett, hogy mindez meglegyen.”

„Nagyon jóismerte el a konkurens csapatfőnök, Michael Andretti a Marca-nak. – az egyik legjobb a világon, és ezt tényleg így gondolom. Most ő dominálja az IndyCart.

Pár éve elveszítettem a lehetőséget, hogy leszerződtessem. Úgy éreztem, nagyon tehetséges, már tárgyaltam is vele, és már majdnem aláírtunk, amikor történt valami, és ennyi volt. Chip [Ganassi] beszélt vele utána, és ő azt az utat választotta. Szerintem nincs kétség, egy Forma-1-es autóban is megállná a helyét.”

Andretti maga is az F1 felé kacsintgat a csapatával, és azon van, hogy lehetőséget biztosítson pilótáknak is, akik az amerikai versenypályákról próbálnák ki magukat a királykategóriában. Bár Colton Herta az Andretti sztárja jelenleg, ha úgy alakul, az új cspaatban lehet hely Palou-nak vagy akár Pato O’Wardnak, aki szintén az F1-be törekszik.

A száguldó cirkusz csapatainak részéről nagy az ellenállás, a döntés viszont nem rajtuk múlik.

„Nem tudom, milyen veszélyekről beszélnek. Szerintem vicces. Próbálunk nem figyelni az ilyen beszólásokra.”

Újabb fordulat, az F1-be tarthat az IndyCar bajnoka?