back to top
szerda, május 22, 2024

Már megvan, melyik pálya lenne az argentin IndyCar-futam helyszíne?

Dátum:

Megosztás:

Bár nem volt benne az előzetes versenynaptárban, az argentin futamról egyre többet nyilatkozik az IndyCarért felelős Penske Entertainment vezérigazgatója.

- Reklám -

A 2024-es menetrend bejelentése óta Mark Miles, a Penske Entertainment első embere megerősítette, továbbra is folynak a tárgyalások arról, hogy egy bajnokság befejezése után egy gálaversenyt rendezzenek Dél-Amerikában.

„Minden héten” szóba kerül az argentin verseny az IndyCar vezetőségénél

- Reklám -

Elmondása szerint a holtszezonban jól haladnak a szervezéssel:

- Reklám -

„Minden jól megy” – idézi Miles-t a motorsport.com„Vasárnap leszek az elnöki választások. A promóter és a mi szempontunkból nem kéne, hogy ez befolyással legyen a verseny sikerére. Nem akartunk megállni a munkával, mert a választások közepette is be tudunk mindent fejezni.”

Ahogy előre is sejteni lehetett – és ezt most Miles is megerősítette – a verseny október elején lenne, a szezonzárás után.

„Ismerjük a létesítményt, és tudjuk, hogy a helyi közintézmények is támogatnának minket. Tudjuk, milyen csapat lenne az, akik promóterek lennének, és jól csinálják a dolgukat, például a MotoGP-vel. Nagyon jó esemény lesz, ha megvalósul.”

Ez nagyjából megerősíti, hogy az Autódromo Termas de Rio Hondo lenne a helyszín, hiszen ez a pálya ad otthont a MotoGP argentin fordulójának. Tovább mutat ezirányba a tény is, hogy Ricardo Juncos csapatfőnök, a verseny egyik legnagyobb támogatója már rendelkezik kapcsolatokkal a helyi intézményeknél.

Miles elárulta a folyamat már azelőtt megkezdődött, hogy a sorozat egyetlen argentin pilótája, Agustín Canapino csatlakozott volna a bajnoksághoz. Az argentin pilóta ugyanis már tavaly novemberben, két pályán is tartott bemutatót Juncosszal, így sikerült meggyőzni a dél-amerikai szponzorokat, hogy egy második autót is finanszírozzanak az argentin csapatnak, amiben a túraautó-bajnok is helyet kapott.