back to top
csütörtök, július 25, 2024

Majdnem bunyóba torkollott a címvédő kínkeserves hétvégéje

Dátum:

Megosztás:

Egy szokatlan helyszínre érkezett az IndyCar mezőnye, mert Road Americán ugyan a vonalvezetés nem változott, az új aszfalt jelentősen megzavarta a pilótákat.

- Reklám -

A téli szünetben két pályát is újraaszfaltoztak az IndyCar versenynaptárában: a szezonzáró Laguna Seca mellett Road America is megújuláson esett át.

- Reklám -

A hétvégén először vették birtokba az utóbbit, és sokan nem barátkoztak meg az új felülettel. Bőven akadtak hibák, rendkívül sok megpördülés és kicsúszás jellemezte az edzéseket, főleg az első és az utolsó kanyarban.

„Ez a pálya szörnyű, hogyha lecsúszol. Nem végeztek valami jó munkát, ennél jobban kellene csinálniuk, mert mindegy egyes alkalommal majdnem eltörik a gerincem. Ezt a helyet gatyába kéne rázni.” – fejtette ki Will Power.

- Reklám -

A címvédőnek eddig borzalmas hétvégéje volt, kétszer is meggyűlt a baja a versenytársakkal. Először Grosjean tartotta fel.

„Grosjean egy darab sz*r, ha láttad, mit csinált a szabadedzésen, kéne neki egy pofon.” nyilatkozta az eléggé ingerült ausztrál az időmérő után.

A szombati napját egy baleset tette tönkre, ugyanis a bemelegítésnél a figyelmetlen Scott Dixon poroszkált be elé nagy sebességnél. A balesetet követően Power heves szóváltásba elegyedett kollégájával, de elvileg sikerült később megbeszélniük a dolgot higgadtabban is.

„A srácok nagyon jó munkát végeztek, de sajnos egy csavarhúzó bennmaradt a lábamnál. De másodjára sikerült elkezdenünk az időmérőt, ami rendkívüli teljesítmény tőlük.

Utána kimentem, és mindent megtettem, de nehéz egy ilyen szoros mezőnyben a legkisebb hátrány is. Nem vagy benne biztos, milyen lesz az egyensúly. Frusztráló, mert úgy éreztem, jó tempónk volt reggel, emiatt csalódott vagyok.”

Viccnek nevezte az F1-et a regnáló bajnok