back to top
csütörtök, július 25, 2024

A spanyolok hőse elég komolyan bejelentkezett a bajnoki címre

Dátum:

Megosztás:

A rendkívül gyors versenyt rendkívül sok csata fűszerezte meg, végül azonban egy ismerős arc köszönt vissza a dobogó tetejéről.

Majdnem bunyóba torkollott a címvédő kínkeserves hétvégéje

- Reklám -

- Reklám -

Az újraaszfaltozott pályán rendkívül gyorsan teltek a körök, és csak a sok sárga zászló miatt nem lett rekordgyorsan vége a futamnak.

Az időmérő hősei közül Santino Ferrucci fokozatosan visszaesett, továbbra sem volt meg az A.J. Foyt Racing versenytempója. Marcus Armstrong és Christian Lundgaard azonban tartották az élmezőny tempóját, a stratégia miatt viszont később rajtavesztettek.

- Reklám -

Hatalmas csaták alakultak ki a sorban, főleg a kopottabb gumikon haladók akadályozták a többieket. Devlin DeFrancesco magához képest nagyon jó helyen, a top 10-ben autózott, mielőtt kibillenve a ritmusból egyszerre több helyet is vesztett.

A verseny harmadánál Romain Grosjean csúszott ki kopott gumikon, ezzel a sárgát okozva, ami mindenkinek ingyen kiállást biztosított. Colton Herta magabiztosan megtartotta a vezetést, mögötte azonban többen is megakadtak a boxutcai kavarodásban.

Jack Harvey rögtön beleszaladt az előtte haladó álló autóba, így másodszor sikerült csak elindulniuk. Körül-belül 10 körrel később David Malukas autója állt meg, újabb rohamot eredményezve a pitbe. Herta ugyan két helyet vesztett, az első körökben visszavette a riválisoktól a vezető helyet.

Többen is próbálkoztak elnyújtott kiállással a verseny végén, hátha jön még egy sárga zászló, ami alatt a mezőny elejére jöhetnek vissza. Herta addig tökéletes stratégiáját azonban nem ők, hanem a mögötte érkező bajnoki éllovas, Álex Palou veszélyeztette.

Az amerikai spórolásra kényszerült, így nem tudta a verseny végéig tartani az ellenfelet. Ekkor Newgarden következett, majd O’Ward és Dixon is el tudott menni mellette.

Palou ezzel az elmúlt négy versenyből hármat megnyert, és tetemes (két futamgyőzelemnyi) előnnyel rendelkezik a bajnokságban.