péntek, április 19, 2024

Lundgaard a bajnoki címet tűzte ki célul

Dátum:

Megosztás:

Christian Lundgaard lesz az egyik újonc idén az IndyCarban, azonban a dán kijelentette, nem csak az év újonca díjra hajt. A Formula 2-ből érkező pilóta az abszolút bajnoki címet célozta meg, habár egyetlen versenyen indult eddig a szériában.

- Reklám -

Ez az indianapolisi grand prix pályán futott forduló volt tavalyról, ahol a negyedik helyre kvalifikált és a mezőny első felében végzett annak ellenére, hogy nagyon kevés időt töltött az autóban azelőtt.

- Reklám -

Lundgaard az öt újonc egyikeként a Rahal Letterman Lanigan Racing színeiben versenyez majd.

„Az újoncok közötti versengés egy dolog, de van egy fő bajnokság is, amit meg kell nyerni.  Nem fogom azt mondani, hogy meg fogom nyerni, de mindent megteszek, amit csak tudok”nyilatkozta. „A győzelemért versenyzek, nem azért, hogy második vagy harmadik legyek. De jó a felállás a csapatnál, és biztos vagyok benne, hogy tudunk egymástól tanulni. Graham [Rahal – a szerk.] egy erős versenyző.”

- Reklám -

Az egyik terület, ahol fejlődésre lesz szüksége Lundgaardnak, az a gumikezelés. Az IndyCarban használt Firestone gumik ugyanis teljesen máshogy működnek, mint az F2-ben megszokott Pirellik. A 20 éves versenyzőt megkérdezték, tud-e majd ezen dolgozni a holtszezonban.

„Igen is meg nem is” – válaszolta. „Az indianapolisi verseny óta nem igazán volt hosszú etapom az autóban, mert az első tesztnapom csak öt nappal ezelőtt volt. Azt hiszem, inkább arra koncentráltunk, hogy kényelmesebben érezzük magunkat az autóban, de ez mindenképpen olyasmi, amin még dolgoznunk kell az első futam után. A tavalyi verseny után már többet tudtam, mint előtte.  Azt hiszem, ha hétfőn, vagy technikailag vasárnap [mert a verseny szombat délután volt – a szerk.] újra futottam volna a versenyt, teljesen más eredmény született volna. Örülök ennek a tudásnak, de most már csak a pályára kell vinni, és ez a következő lépés.”