back to top
péntek, június 21, 2024

Lundgaard az IndyCarban folytatja pályafutását

Dátum:

Megosztás:

A jelenleg a Formula 2-ben versenyző Christian Lundgaard lesz a Rahal Letterman Racing harmadik versenyzője az IndyCar 2022-es szezonjában. A dán fiatal a veterán Takuma Sato helyét veszi át a csapatnál, aki két Indy 500-at is tudott nyerni, és a Forma-1-ben is megfordult már.

- Reklám -

Az Alpine juniorjának az idei a második teljes éve a Formula 2-ben, és a szezon közel sem úgy alakul számára, mint azt eltervezte. A három dobogós helyezésén kívül számos kiesése és frusztráló rossz szereplése volt, ami miatt csak a 11. helyen áll az egyéni pontversenyben hat futammal a bajnokság vége előtt.

- Reklám -

Azonban amíg a Formula 2 szünetelt Silverstone és Monza között, a dán pilóta tett egy tengerentúli kitérőt és az RLL csapatával rajthoz állt a második IndyGP-n. Lundgaard már az első időmérőjén bejutott a „Fast Sixbe”, ahol a negyedik helyezést szerezte meg, és mindössze 3 századmásodperccel maradt el a pole-t érő időtől. Ugyan a verseny már nem sikerült ilyen jól a számára, de rögtön letette a névjegyét Bobby Rahal asztalára. A csapatfőnök kapva kapott az alkalmon, és 2022-re ülést ajánlott a dán fiatalnak, aki élt is lehetőséggel.

Nagy megtiszteltetés és egy remek lehetőség lesz majd együtt dolgozni az RLL csapatával” – írta a dán a közösségi média oldalán a bejelentést követően. – „Nagyon motivál, hogy együtt dolgozhatok majd az új amerikai családommal. Addig is lesz egy Formula 2-es szezonom hátra, amit a létező legjobban szeretnék befejezni az ART Grand Prix csapatával.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Christian Lundgaard (@lundgaardofficial) által megosztott bejegyzés