back to top
szerda, július 24, 2024

Már van NASCAR-os tisztviselője is az FIA-nak

Dátum:

Megosztás:

Gary Crotty személyében a NASCAR-t most képviseli először tisztviselő a Nemzetközi Autómobil Szövetség döntéshozó bíróságán.

- Reklám -

Gary Crotty-t, a NASCAR ügyvezető alelnökét és vezető jogtanácsosát az FIA közgyűlése a 36 bíró egyikévé választotta. Hivatali ideje január 1-jén kezdődött és 2025. december 31-ig tart.

- Reklám -

FIA-bíróként Crotty kinevezhető lesz az FIA Nemzetközi Törvényszékének vagy Nemzetközi Fellebbviteli Bíróságának tagjává. A Nemzetközi Törvényszék az FIA elsőfokú joghatósági szintje, és az FIA elnöke által elé terjesztett fegyelmi ügyeket tárgyalhatja.

Az FIA Nemzetközi Fellebbviteli Bírósága az FIA joghatóságának fellebbviteli szintje, amely a különböző sport- és fegyelmi szervek, például a stewardok vagy az FIA Nemzetközi Törvényszék által hozott határozatokkal kapcsolatos fellebbezéseket tárgyalja.

- Reklám -

Az FIA Nemzetközi Törvényszék és a Nemzetközi Fellebbviteli Bíróság az FIA többi szervétől és az FIA-tagoktól függetlenül jár el.

Megtiszteltetés, hogy elismertek és kineveztek erre a rangos posztra” – mondta Crotty. „Köszönöm az FIA közgyűlésének tagjainak, hogy bizalmat szavaztak nekem, és várom, hogy szolgálhassam a testületet. Ez pályafutásom egyik igazi csúcspontja.

Crotty 1996-ban csatlakozott a NASCAR-hoz titkárként és főtanácsadóként, és 2006-ban nevezték ki a széria igazgatótanácsba. Ő felügyeli a vállalat jogi osztályát, amelynek székhelye a floridai Daytona Beachen található.

Gary Crotty kiváló választás erre a kiváló pozícióra” – jelentette ki Jim France, a NASCAR elnöke és vezérigazgatója.

Gary több mint két évtizede szenvedéllyel és gondossággal szolgálja a NASCAR-t, és megérdemelt hírneve van, mint a méltányosság erős szószólója.

Köszönjük az FIA közgyűlésének, hogy elismerte Garyt, és ezen keresztül a NASCAR-t is. A megfelelő személyt választották ki erre a posztra.