back to top
kedd, május 28, 2024

Legendás szponzor lép elő az IndyCar stratégiai partnerévé

Dátum:

Megosztás:

Annak idején a nyolcvanas-kilencvenes években legendás korszakot fémjelezett a PPG névadó szponzorálása. Most ismét az IndyCar partnereként tevékenykedhet a cég.

- Reklám -

Az IndyCar hivatalos közleménye szerint a PPG lesz a bajnokság hivatalos festék-, illetve ehhez kapcsolódó egyéb kezelőanyag-beszállítója.

- Reklám -

„A PPG az egyik leglojálisabb és legmegbízhatóbb partner a sorozat történetében” – fogalmaz az IndyCar és az Indianapolis Motor Speedway első embere, Roger Penske. „Hozzánk hasonlóan a cég is a tradícióra és a vezető szerepre épít a maga piacterületén. Ez pedig több mint egy évszázada tart már. Nagyon várjuk már az általuk szponzorált versenyhétvégéket és főleg az Indy 500-at.”

„Nagyon várjuk már az együttműködésünk folytatását és bővülését” – mondja ezzel a hírrel kapcsolatban Michael McGarry vezérigazgató. „A PPG festékei, kezelőanyagai és különleges termékei évtizedek óta használatban vannak a versenypályákon. Így igazán különleges lehetőség ez a mostani megállapodás. A cégünk mottója az, hogy védjük és szebbé tegyük a világot. Ez a megállapodás erre lehetőséget fog adni.”

- Reklám -

A PPG a bajnokság névadó szponzora volt 1980-tól egészen 1997-ig, emellett pedig az ő nevük alatt futott az pole pozícióért járó díj már a hetvenes évektől. Szintén hozzájuk nevéhez fűződik a NASCAR indianapolisi versenyének névadó szponzorálása is egészen a kezdetektől 2000-ig. A cég szponzorálta és szponzorálja a Team Penskét is egészen 1984-től kezdődően.