back to top
vasárnap, június 23, 2024

Látványos tripla piruettel avatta fel Texast az IndyCar

Dátum:

Megosztás:

„Texasban minden nagyobb” – tartja a mondás, és ez mindenképpen igaz volt a mutatványra, amit az IndyCar-pilóta mutatott be a szabadedzésen.

A probléma, amely az F1-et és az IndyCart ugyanúgy érinti

- Reklám -

- Reklám -

A hétvégén egy hónapos szünetet követően a Texas Motor Speedwayen rendeznek IndyCar versenyt, és amellett, hogy az idei első oválpályás futamáról beszélhetünk, egy másik sarkalatos pontja is van a pályának évek óta. Ugyan a legalsó sáv jól tapad, a NASCAR által használt anyagok szinte használhatatlanná teszik az ovál többi részét az IndyCar számára. A pilóták így gyakorlatilag a lehető legkevesebb előzéssel igyekeztek célba érni, ami unalmas futamokat eredményezett.

A tavaly bevezetett, extra edzés, ami a külső ív felgumizására használtak, azonban úgy tűnt, hogy bevált, egy éve Josef Newgarden egy utolsó körös manőverrel előzte le csapattársát, Scott McLaughlint.

- Reklám -

Idén is folytatták tehát a hagyományt, azonban egy valaki kicsit túlbecsülte az aszfalt állapotát. Conor Daly ugyanis megcsúszott a külső íven; és látványos módon, a pályát elhagyva fogta meg az autóját.

A Texas Motor Speedway szintén szombaton tartott időmérőjén McLaren dominancia volt, három autójuk mindegyike befért a legjobb ötbe. A pole-t Felix Rosenqvist szerezte meg, az elmúlt két év győztesei, Newgarden és Pato O’Ward pedig a negyedik-ötödik helyről rajtolnak majd.