szombat, február 24, 2024

Kimi Räikkönen az IndyCar egyik top csapatához igazolhat

Dátum:

Megosztás:

Meglepő húzásra szánta el magát a Chip Ganassi Racing, ugyanis Jimmie Johnson visszavonulása után Kimi Räikkönen ülhet be a helyére.

- Reklám -

A 2023-as átigazolási szezon továbbra is nagyon pikáns, és egy brazil újság szerint egy új pletyka egyre nagyobb teret nyer az IndyCar paddockban.

- Reklám -

Ganassi ugyanis – a lap információ szerint – azon dolgozik, hogy Kimi Räikkönen a következő szezonban náluk versenyezzen az épített, és utcai pályás versenyeken, az ovál pályákra pedig visszahoznák Jimmie Johnsont.

A hétszeres NASCAR Cup Series bajnok nemrég jelentette be, hogy a továbbiakban nem teljes szezont teljesít, hanem az év során körülbelül 10 versenyen fog rajthoz állni. Chip Ganassi elképzelése az, hogy mind az öt ovál versenyre – beleértve az Indy 500-at is – Johnsont ültesse be.

- Reklám -

A pletykák szerint a felek között már megtörténtek a tárgyalások, és a csapat arra törekszik, hogy minél hamarabb megállapodás szülessen.

Räikkönen a 2020-as Forma-1-es szezon végén vonult vissza a Forma-1-től, és a 2021-es szezont a családjával töltötte.

2022-ben viszont úgy döntött, hogy visszatér a kompetitív versenyzéshez, és kipróbálta magát a NASCAR Cup Seriesben, méghozzá a Trackhouse Racing Project91-es autójában.

Räikkönen fantasztikusan teljesített, a futam során szinte végig a top10-ben ment, de végül belekeveredett egy balesetbe, ami a versenye végét jelentette.

Az IndyCar szezon 17 versenyből áll, így a finn versenyzőnek – és családjának – 12-szer kéne az Egyesült Államokba utazni – hacsak nem akarnak oda költözni – így ez sok kérdőjelet hagy a pletyka hitelességének tekintetében.