back to top
péntek, június 21, 2024

Kevés híja volt, hogy Pagenaud a WEC-ben kössön ki

Dátum:

Megosztás:

Nemrég Simon Pagenaud Daytonát nyert a Meyer Shank Racing színeiben, de nem sokon múlt, hogy az IndyCaron túli oldala nagyon más irányt vegyen.

- Reklám -

Simon Pagenaud nemrég győztes alakulat tagja volt a Meyer Shank Racing színeiben a daytonai 24 óráson. Emellett viszont nem titkolt célja Pagenaud-nak az is, hogy Le Mans-ban nyerjen. Dolgozik is ezen gőzerővel. Ennek érdekében beszélt is a Peugeot-val, amely idén már ott lesz új autójával az endurance-világbajnokság mezőnyében.

- Reklám -

Franciaként mindent megteszek azért, hogy megnyerjem Le Mans-t” – tört elő a hazafi Pagenaud-ból. „Figyelemmel kísérem, mi történik az LMDh-felkészüléssel és az európai hiperautókkal. Vissza akarok menni oda, hogy azt is kipipálhassam. 2011-ben tizenhárom másodpercen múlt…

Pagenaud szerint több tényező is közrejátszott abban, hogy nem jött össze a megállapodás a Peugeot-val, ezeket viszont szerette volna megtartani magának. Így viszont, teljes szezonban IndyCar-versenyzőként, nincs egyszerű dolga, ha Le Mans-ban szeretne indulni. Ezzel tisztában van ő is, de egyelőre az nem téma, hogy távozzon.

- Reklám -

Hosszú távú terveim vannak itt. Még csak 37 vagyok, nem végeztem. Vannak olyan versenyzők, mint Sébastien Bourdais és Scott Dixon, akik megcsinálták (a Le Mans-i szereplést az IndyCar-elfoglaltságaik mellett), így pedig nekem is mennie kell.

Az IndyCar versenynaptára az esetek túlnyomó részében nem szokott ütközni a WEC szezonjával, ezúttal azonban Le Mans-nal egy időben rendezik a Road America-i futamot. Ezen kívül még két további helyen van átfedés a naptárak között.