csütörtök, június 1, 2023

Kevés híja volt, hogy Pagenaud a WEC-ben kössön ki

Date:

Share:

Nemrég Simon Pagenaud Daytonát nyert a Meyer Shank Racing színeiben, de nem sokon múlt, hogy az IndyCaron túli oldala nagyon más irányt vegyen.

- Advertisement -

Simon Pagenaud nemrég győztes alakulat tagja volt a Meyer Shank Racing színeiben a daytonai 24 óráson. Emellett viszont nem titkolt célja Pagenaud-nak az is, hogy Le Mans-ban nyerjen. Dolgozik is ezen gőzerővel. Ennek érdekében beszélt is a Peugeot-val, amely idén már ott lesz új autójával az endurance-világbajnokság mezőnyében.

- Advertisement -

Franciaként mindent megteszek azért, hogy megnyerjem Le Mans-t” – tört elő a hazafi Pagenaud-ból. „Figyelemmel kísérem, mi történik az LMDh-felkészüléssel és az európai hiperautókkal. Vissza akarok menni oda, hogy azt is kipipálhassam. 2011-ben tizenhárom másodpercen múlt…

Pagenaud szerint több tényező is közrejátszott abban, hogy nem jött össze a megállapodás a Peugeot-val, ezeket viszont szerette volna megtartani magának. Így viszont, teljes szezonban IndyCar-versenyzőként, nincs egyszerű dolga, ha Le Mans-ban szeretne indulni. Ezzel tisztában van ő is, de egyelőre az nem téma, hogy távozzon.

Hosszú távú terveim vannak itt. Még csak 37 vagyok, nem végeztem. Vannak olyan versenyzők, mint Sébastien Bourdais és Scott Dixon, akik megcsinálták (a Le Mans-i szereplést az IndyCar-elfoglaltságaik mellett), így pedig nekem is mennie kell.

Az IndyCar versenynaptára az esetek túlnyomó részében nem szokott ütközni a WEC szezonjával, ezúttal azonban Le Mans-nal egy időben rendezik a Road America-i futamot. Ezen kívül még két további helyen van átfedés a naptárak között.