back to top
csütörtök, július 25, 2024

DTM csapat is indul majd a Daytonai 24 óráson

Dátum:

Megosztás:

Merész lépésre szánta el magát a 2021-ben DTM-ben szereplő T3 Motorsport: minden előzetes megmérettetés nélkül rögtön a Daytonai 24 óráson indulnak majd.

- Reklám -

Az IMSA SportsCar Championship hagyományosan első fordulója mindig sok érdeklődőt vonz Európából is.

- Reklám -

Miután a Grasser Racing „elvitte” a DTM négy, gyárilag támogatott lamborghinis helyet, a T3 előzetes tervei nem kerültek megerősítésre. Tavaly Esteban Muth és Esmee Hawkey vezette a két Huracan GT3 Evo-t a német túraautó bajnokságban.

Mindenesetre azt már bejelentették, Daytonában indulnak majd, nem is akármilyen felállással. A Southern Motorsports-szal léptek partnerségre a tengerentúlon, így T3 Motorsport North America néven indulnak majd a híres versenyen.

- Reklám -

Az amerikai csapat egyik pilótája, John Paul Southern Jr. 2021-ben a németekkel indult az ADAC GT4-es bajnokságban, ezt az szívességet viszonozzák most. A bejelentés szövegében egy új, amerikai program kezdetének nevezték az indulást.

Ami a pilótákat illeti, a tavalyi DTM beugró Maximilian Paul mellett a kanadai Misha Goikhberg és két gyári versenyző, Franck Perera és a 17 éves Mateo Llarena alkotja majd a csapatot.

Utóbbi fiatal kora ellenére már második Rolex 24-esére készül, miután tavaly LMP3-as kategóriában hatodik, és egyben utolsó befutó lett.

„Nagyszerű élmény lesz sorozatban másodjára rajthoz állni a Daytonai 24 óráson, most a Lamborghinivel. Egy márkával, ami az olasz GT-bajnokságban is támogatott idén.” – jelentette ki a fiatal guatemalai.

A T3 nem lesz az egyetlen csapat, aki az olasz márka autóit használja majd. Mellettük a TR3 Racing indít majd egy-egy autót mindkét GT-kategóriában, illetve a CarBahn Motorsports lesz még ellenfelük a GTD-n belül.