szombat, június 25, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapIndyCarJimmie Johnson cáfolja, hogy 2023-ban csak az oválokon indulna

Jimmie Johnson cáfolja, hogy 2023-ban csak az oválokon indulna

- Hirdetés -

Jelenleg a 2022-es IndyCar-szezon közepén járunk, és Jimmie Johnson egyetlen jó eredményét egy oválon, Texasban érte el, amikor 6. lett.

Azonban felröppentek olyan pletykák, amelyek szerint visszatérhet a részmunkaidős menetrendhez. Azzal a különbséggel, hogy most csak az ovál futamokon indulna. Ez szöges ellentétben állt a tavalyi évvel, amikor csak az utcai futamokon indult.

- Hirdetés -

A versenyző azonban ragaszkodott ahhoz, hogy egyelőre még nincsenek tervek az asztalon. A NASCAR Cup Series hétszeres bajnoka szerint még nem folytak megbeszélések.

Igaz, mivel az IndyCar még a szezon közepén jár, van ideje elgondolkodni a jövőjén. Jimmie Johnson egyelőre egyszerűen csak a szezon hátralévő részére szeretne koncentrálni.

- Hirdetés -

Mint már említettük, ebben a szezonban gyakran küszködött, alig tudott a Top 20-ba kerülni. A Texas Motor Speedwayen azonban karrierje legjobb 6. helyét szerezte meg.

A NASCAR-veterán azonban tudja, hogy mélyre kell ásnia ahhoz, hogy meggyőzze a Chip Ganassi Racinget, hogy szerződést adjanak neki.

Amikor Johnsont arról kérdezték, gondolkozott-e csak ovál programon, ezt válaszolta: “Ez nem szerepelt semmilyen megbeszélésemben vagy gondolatmenetemben.

Az interjúban Johnson azt is kifejtette, hogy mindenképpen szeretne elindulni a Le Mans-i 24 órás versenyen, ahol a Hendrick Motorsports színeiben állhatna rajthoz.

Ennek a lefixálására azonban várnia kell még, hiszen amíg nem jelenik meg a 2023-as versenynaptár, addig nem tud leszerződni a Hendrick Motorsports-al a Le Mans-i 24 órásra.

- Advertisement -
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss