szombat, június 25, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapCautionA Forma-1 nézettsége vitte a prímet az USA-ban

A Forma-1 nézettsége vitte a prímet az USA-ban

- Hirdetés -

Megérkeztek az amerikai nézettségi adatok, a Forma-1 pedig örülhetett, hiszen mérsékelt növekedést mutatott a nézettsége Bakuhoz képest.

Múlt hétvégén kiéhezve ültek le a Forma-1-es közvetítés elé az amerikai motorsport rajongók, hiszen sem az IMSA Sportautó bajnokság, sem a NASCAR Cup Series, sem az IndyCar nem rendezett futamot.

- Hirdetés -

Így a Forma-1 volt az egyetlen premier kategóriás verseny, amelyet amerikai televízió közvetített.

Az F1 Kanadai Nagydíját vasárnap élőben közvetítette az ABC, és a Racer információi szerint 0,78-as Nielsen nézettséget és 1,380 millió nézőt ért el.

- Hirdetés -

Ez szerény javulást jelentett a 0,60/1,056 millió nézőhöz képest, amely tavaly ezen a hétvégén a Francia GP-t nézte az ESPN-en.

Az idei átlag azonban tartalmazza a verseny előtti 90 perces felvezető műsort is. Maga a verseny közvetítése átlagosan 1,7 millió nézőt hozott, ami az ABC/ESPN szerint a legnagyobb nézettséget jelenti a kanadai GP-k történetében, és felülmúlja a FOX-on 2007-ben látott 1,5 milliós eddigi rekord nézettséget ugyanezen a versenyen.

Kilenc futam alatt az ESPN/ABC átlagosan 1,3 millióan nézték az F1-et ebben a szezonban, ami 39 százalékos növekedést jelent a 2021-es év első kilenc futamához képest (950 ezer).

A Camping World Truck Series volt az egyetlen nemzeti NASCAR-osztály, amely a múlt hétvégén futott versenyt szombat este Knoxville-ben. Az FS1 közvetítése 0,39/625 ezres átlagot hozott, ami elmaradt az előző szombati 0,44/777 ezres sonomai eredménytől.

- Advertisement -
SourceRacer
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss