szombat, június 3, 2023

Indianapolisban minden az 5. címére hajtó Castronevesről fog szólni

Date:

Share:

Indanapolisban leleplezték a Hélio Castroneves arcképét ábrázoló bannert, míg csapata, az MSR egy új logót mutatott be a tiszteletére.

- Advertisement -

Helio Castroneves és a Meyer Shank Racing bemutatta új „Drive for Five” logóját, hogy megerősítse a négyszeres Indianapolis 500 győztes azon célját, hogy ő legyen az első pilóta, aki ötször hódítja el a híres Borg-Warner trófeát.

- Advertisement -

A brazil versenyző és az ohiói székhelyű csapat tavaly májusban, az első közös próbálkozásuk alkalmával győzött, amivel Castroneves csatlakozott egy illusztris klubhoz A.J. Foyt, Rick Mears és a néhai Al Unser mellett.

Ez a kvartett az, amely négy Indy 500-as győzelemmel büszkélkedik. Mivel Castroneves az egyetlen aktív versenyző a felsorolt legendák közül, figyelme azonnal arra irányult, hogy az ötödik győzelmével saját exkluzív klubot alakítson ki.

Őszintén szólva még mindig elég szürreális számomra, hogy az ötödik Indy 500-as győzelemre fogok hajtani” – mondta Castroneves.

Annyira szerencsés és megtisztelő, hogy egy olyan versenyzői csoport tagja lehetek, akik ennyire sikeresek voltak a maguk idejében.

Idén a Meyer Shank Racing és én ugyanúgy vágunk neki a hónapnak, mint tavaly.

Tavaly ez volt a legelső versenyem a csapattal, idén pedig már nyolc futamot tudhatunk magunk mögött csapatként, szóval tényleg készen állunk arra, hogy beindítsuk a dolgokat, és elkezdjük a ‘Drive for Five’-ot.

Eközben Indianapolisban leleplezték a tavalyi győztes előtt tisztelgő molinót, amit az idei verseny apropójára húzott fel a pálya.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.