back to top
csütörtök, június 20, 2024

Havazás és hideg miatt maradt el az IndyCar indianapolisi tesztnapja

Dátum:

Megosztás:

Péntekre már csak három csapat maradt Indianapolisban, azonban az időjárás nem volt kegyes hozzájuk, így idő előtt véget ért teszt.

- Reklám -

A hét elején szerencsére pont volt egy olyan nap, ahol az IndyCar – a Chevrolet-val, és a Hondával karöltve – kipróbálhatta az új, 2,4 literes ikerturbós erőforrását, melyet a később érkező hibrid erőforrással kiegészülve 2024-től vezetnek majd be.

- Reklám -

A 20 autós teszt végére sok csapat lemorzsolódott a rossz időjárási körülmények miatt. Az utolsó napra csak az Andretti Autosport-Honda, a Meyer Shank Racing-Honda és a Juncos Hollinger Racing-Chevrolet maradt, azonban  az éjszaka során havazott, így lefújták a napot.

Bár túl meleg volt ahhoz, hogy a hó megmaradjon az Indianapolis Motor Speedwayen, a hőmérséklet még így is csak 4 °C fok körül volt a régióban.

- Reklám -

Ahhoz, hogy az IndyCar egyetlen gumiszállítója, a Firestone zöld utat adjon a körözéshez, a pálya és a környezeti hőmérséklet együttes értékének el kell érnie a 38 °C értéket, erre pedig semmi esély nem volt.

Az Andretti versenyzői, Alexander Rossi, Colton Herta, Romain Grosjean és Devlin DeFrancesco hétfőn már a Barber Motorsport Parkban tesztelnek a Long Beach-i verseny előtt.

A Chip Ganassi Racing-Honda alakulata, Alex Palou, Scott Dixon, Marcus Ericsson és Jimmie Johnson szintén ott tesztelnek majd, akárcsak az Ed Carpenter Racing (Rinus VeeKay és Conor Daly).

Most a Motorsport.com megerősítette, hogy a Meyer Shank Racing és a Juncos is csatlakozik majd a Barberben tesztelő csapatok listájához.