back to top
csütörtök, június 20, 2024

Hol rendezhetne az IndyCar futamot a Busch Clash mintájára?

Dátum:

Megosztás:

Ha esetleg az IndyCar is olyan terveket dédelgetne, mint a NASCAR, amely stadionba vitte a Busch Clash-t, vannak alternatívái. Egy helyszín meglepően sokszor felmerült…

- Reklám -

Az IndyCar honlapjának szakírói közül többen is eljátszottak egy gondolattal. Hová vihetné a bajnokság a NASCAR mintájára, a Busch Clash-hez hasonló gálaversenyét? Egy helyszín többekben is felmerült.

- Reklám -

Egyfelé mutató gondolatok

Arni Sribhen: „A közösségi média tele van egyrészt olyan szurkolókkal, akik több oválversenyt látnának, másrészt pedig olyanokkal, akik Clevelandbe vinnék vissza a versenyt. Tegyük boldoggá mindkét tábort, és menjünk vissza Clevelandbe! Látogassuk meg újra ezt az 1,2 mérföldes időszaki pályát a Lakefront reptéren. Azoknak, akik nem tudnák: annak idején, a nagy open wheel-szakadás idején a CART 1999-ben távozott innen, így a pálya leszerződött a rivális IndyCarral. Ekkoriban viszont ez egy száz százalékban oválnaptárat tartalmazó sorozat volt, így lett az épített pályából egy időszaki, 1,2 mérföldes, teljesen lapos ovál. Ez a 2000-re tervezett verseny végül sajnos sohasem valósult meg. Ami nekem tetszett a Busch Clash-ben, hogy olyan volt, mintha egy utcai versenyt vittek volna a város szívébe. Ilyesmit nem sok ovál mondhat el magáról. Szóval menjünk Clevelandbe!

Curt Cavin: „Cleveland tényleg jó választás lehet. Régóta tartozik a bajnokság azzal, hogy visszamenjen ide, ahol 1982 és 2007 között nagyszerű versenyeket rendeztek. Az elmúlt 24 órában ezen gondolkoztam, és maximum valamilyen trópusi helyszín jutott eszembe jobb alternatívaként. Ilyen lehetne például Miami is, ha májusban nem ott versenyezne egyébként az F1. De jó lehetne egy márciusi verseny is. Nagy reményeket fűztem a NOLA Motorsports Parkhoz, de az a projekt sajnos nem állt össze 2015-ben. Az álmaimban megjelennek olyan egzotikus helyszínek, amik baromi jól néznének ki tévében egy Clash-szerű verseny során. Aruba? Turks és Caicos? Vagy ott volt az 1999 novemberére tervezett Hawaii Super Prix. Valami ilyesmi!

- Reklám -

Kuba?!

Paul Kelly: „Curtnek igaza van. Az új szemeket vonzhatna a bajnokságra, ha valamilyen tévés szempontból nagyszerűen kinéző helyre látogatnánk. El tudtok képzelni egy utcai versenyt a Kalakaua Avenue-n a Waikiki Beach mentén, vagy Honolulun a Diamond Beach árnyékában? Persze, egy ilyen utazás óriási költségekkel járna. De hát álomhelyszínről beszélünk, nem? De mondok egy még merészebbet, amitől lehet, hogy páran felvonják a szemöldöküket. Kuba, Malecón. A főváros, a Karib-tenger és a spanyol építészet idősödő remekműveit. Óriási látvány lenne, pláne az embargó miatt restaurált amerikai autók nyújtotta kontraszt miatt. Persze elfogult vagyok: imádom a kubai kultúrát, az ételeket, a szivarokat… És az álmaimat jelenleg meggátolják a két ország közti politikai kapcsolatok is. De látványos lenne.