back to top
szerda, július 24, 2024

Hivatalos: a McLaren lecseréli Alexander Rossit, egyszeres IndyCar-futamgyőztes érkezik a helyére

Dátum:

Megosztás:

Bejelentették, hogy jövőre Christian Lundgaard váltja Alexander Rossit a McLaren 7-es rajtszámú autójában.

- Reklám -

Hiába robbant be 2016-ban az IndyCarba Alexander Rossi, könnyen elképzelhető, hogy örökre a beváltatlan ígéret kategóriába fogják sorolni. Az amerikai versenyző – aki egy évvel azelőtt öt Forma–1-es futamon is rajthoz állhatott – az újonc szezonjában megnyerte az Indy 500-at. A összetett szempontjából a legjobb idénye a 2018-as volt, amelyet a második helyen fejezett be, majd 2019-ban harmadik lett. Ezek után viszont beleszürkült a középmezőnybe, így 2022-ben az Andretti Autosport aránylag könnyedén elengedte a McLarenhez.

- Reklám -

Most pedig kiderült, hogy már a papajaszínű alakulatnál sem ragaszkodnak hozzá. A McLaren ugyanis bejelentette, hogy Rossi helyett jövőre már Christian Lundgaard fogja vezetni a 7-es rajtszámú autójukat. Az erről szóló közlemény szerint mind a csapat, mind kaliforniai pilóta arról beszélt, az elválásuk oka, hogy „nem tudtak megegyezni az új szerződés részleteit illetően”. Azt mindkét fél kiemelte, hogy nem keserű szájízzel vet véget az együttműködésnek.

- Reklám -

Lundgaard a Forma–2-ből érkezett meg az IndyCarba, amelyben 2021-ben mutatkozott be, egy évvel később pedig már teljes szezont futott a Rahal Letterman Lanigan Racing színeiben. A dán pilóta, aki közel 10 évvel fiatalabb, mint a 32 éves Rossi, azóta is ennél az alakulatnál versenyez. A legnagyobb eddigi sikerét a tavalyi torontói futamon aratta, hiszen győzni tudott az utcai pályán. Idén egyelőre egy harmadik hellyel vétette észre magát.

A McLaren eközben azt is nyilvánosságra hozta, hogy a másik két autójukat jövőre is Pato O’Ward és a csapathoz nemrég furcsa körülmények között odakerülő Nolan Siegel fogja vezetni.

Na ez az igazi fordulat: a McLaren kirúgta az elküldött pilótája helyére szerződtetett versenyzőjét