back to top
péntek, június 21, 2024

Hiába vesztette el Elon Musk miatt kollégáját, Thor kalapácsával győzne újra a bajnok

Dátum:

Megosztás:

Igen jó előjelekkel várhatja a verseny Long Beachen a Team Penske versenyzője, Josef Newgarden.

- Reklám -

A kétszeres bajnokot sokan nem sorolják az IndyCar legnagyobbjai közé, mert az Indy 500-on eddig nem sikerült nyernie. Tavaly azonban győzelmekkel bizonyította, hogy mindhárom típusú helyszínen (utcai-, ovál- és épített pálya) számolni kell vele, texasi első helyével pedig már sorozatban nyolc szezonban tudott oválon nyerni.

A számok nem hazudnak: ennyire volt őrült a texasi futam

- Reklám -

Newgarden 2022-ben a bajnoki második helyben véget érő menetelését szintén Texasban kezdte meg, és után a rákövetkező versenyen, Long Beachen is győzni tudott.

- Reklám -

Bár tavalyi versenymérnökét elveszítette, Newgarden idei helyzete kísértetiesen hasonló az előző évihez. Az erőviszonyok ugyan változtak egy kicsit azóta, de ami a Penske csapatát illeti, ismétlik az 2022-es kezdést.

Newgarden ugyanis már két évben sorozatban segítette győzelemhez újonc vezetőmérnökét. Tavaly Eric Leichtle viselte a tisztséget, de a SpaceX-hez távozott, és Luke Mason került a helyére. A pilóta azonban nem zavartatta magát, ugyanúgy két verseny kellett neki a sikerhez az új felállásban is.

„Ha visszanézek egy évvel ezelőttre, ugyanígy éreztem Eric iránt, ő nagyon jó munkát végzett velük 2022-ben, nem győzöm dicsérni a munkáját. De Luke átvette a helyét, és én bízom benne, nagyon jó abban, amit csinál. Rendkívüli versenymérnök.”jellemezte a Penske pilóta az új kollégáját.

Azért azt is kiemelte, minden csapattag segített megszokni az új felállást, így nem csak egy ember érdeme az eredmény. Newgarden eddig a „Tökéletesség Kelyhével” jutalmazta kiváló csapattagjait, Texasban azonban váltott, és Thor kalapácsa, Mjölnir vette át a versenyző elimerésének jelképét.

A korábbi F1-es helyszín legendája, ami a mai napig tovább íródik