vasárnap, április 14, 2024

Herta körrekorddal a pole-ban Long Beach-en

Dátum:

Megosztás:

Colton Herta indul a pole pozícióból a holnapi Long Beach GP-n, mivel a lehetséges kihívói vagy korán kiestek, vagy összetörték magukat.

- Reklám -

Herta zseniális idővel, 1:05:395-el nyerte az időmérőt, ezzel több, mint 4 tizeddel előzte meg legközelebbi riválisát, Josef Newgardent.

- Reklám -

Grosjean olyan hevesen próbálta letaszítani csapattársát az élről, hogy az 5-ös kanyarban a bal hátsójával súrolta a falat, és eltörte az összetartó rudat, és keményen a kanyar külső gumifalába csapódott.

Ez sárga zászlót okozott, és a szabályok szerint elvették tőle a leggyorsabb körét, amivel a hatodik helyre esett vissza, és Newgarden került az első sorba Herta mellé.

- Reklám -

Az incidens után két másodperc állt az időtáblán, azonban az IndyCar szabályai szerint ekkor még mindenki futhat egy gyors kört.

Csak Rosenqvist és Rossi élt a lehetőséggel, de egyikőjüknek sem sikerült javítaniuk – Rossi az 1-es kanyarban elfékezte magát, Rosenqvist pedig nem tudott javítani.

A második sorból így majd Alex Palou és a texasi pole-ember, Felix Rosenqvist indulhat majd.

A Q1-ben egyébként nem történtek nagy meglepetések, a sérült Jimmie Johnson két másodperccel rosszabb időt autózott legközelebbi riválisához képest, így az utolsó rajthelyről indulhat majd vasárnap.

Csapattársa Scott Dixon sem járt sokkal több szerencsével, hiszen a 2020-as bajnok is búcsúzott már az időmérő első periódusában.

A Q2-ben aztán több bomba névtől is búcsúztunk, többek között az egész hétvégén gyorsnak tűnő Simon Pagenaud-tól, az épített pályákon mindig gyors Will Powertől, és bajnokság éllovasától, Scott McLaughlin-tól is.

Az IndyCar Series Long Beach-i versenyére tehát Colton Herta fogja felvezetni majd a mezőnyt magyar idő szerint vasárnap 21:00-kor kerül majd sor.