back to top
hétfő, július 22, 2024

Pagenaud repesztette a legjobb időt a texasi első edzésen

Dátum:

Megosztás:

Simon Pagenaud futotta a leggyorsabb kört a vasárnapi 248 körös Xpel 375-ös verseny nyitóedzésén a Texas Motor Speedwayen.

- Reklám -

A Meyer Shank Racing versenyzője 223,087 mp/h-s tempót diktált a 60-as rajtszámú Hondával.

- Reklám -

Szerintem ez egy sokkal jobb csomag, az biztos” – mondta Pagenaud a RACER-nek a tavalyihoz képest 150 kiló plusz leszorítóerővel kapcsolatban, amit az autók a versenyen szállíthatnak.

Nem érzed, hogy a kanyarokban annyira zavarna a levegő. Mennyit tesz ki ebből a Meyer Shank Racing csomagja? Nem tudom, de ha a hőmérséklet ilyen marad, akkor szerintem holnap biztosan jó versenyünk lesz.

- Reklám -

Az Arrow McLaren SP versenyzője, Felix Rosenqvist lett a második a 7-es Chevyvel, az Andretti Autosport versenyzője, Colton Herta pedig a harmadik a 28-as Hondával.

Az edzés meglepetése a Juncos Hollinger Racing újoncának, Callum Ilottnak jutott, aki első hivatalos ovál edzésén negyedik lett a 77-es autóval. A St. Pete-i verseny sztárja, Scott McLaughlin zárta az első ötöt a 3-as rajtszámú Penskével.

A kék égbolt és a mérsékelt hőmérséklet mellett zajló 60 perces edzés – egy rövid szünetet leszámítva, amikor Jimmie Johnsont kellett visszahozni, akinek a 48-as számú Chip Ganassi Racing Honda motorja leállt 1-es kanyarban – incidensek nélkül zajlott le.