back to top
vasárnap, június 23, 2024

Grosjean élvezi, hogy Herta ellen küzdhet

Dátum:

Megosztás:

Az Andretti Autosport-Honda pilótája, Romain Grosjean szerint előnyös lesz, hogy Colton Hertával egy csapatban mérheti össze magát.

- Reklám -

Az egykori Forma-1-es ász Ryan Hunter-Reay-t váltja a 28-as rajtszámú autóban, ezzel csatlakozik az épített és utcai pályákon igencsak erős duóhoz, Colton Hertához és Alexander Rossihoz, valamint az újonc Devlin DeFrancescóhoz.

- Reklám -

Bár az utóbbi két évben Herta vitte a hátán az Andretti csapatot, és a sorozat egyik leggyorsabb versenyzőjeként szerzett hírnevet, a 35 éves Grosjean nem riad vissza a közelgő feladattól.

Szerintem Colton egy nagyszerű srác. Nagyon jól teljesített tavaly. Sok helyen nagyon lenyűgöző volt. Igazából már alig várom, hogy felfedezzem, mit csinál, és mit sajátíthatok el a vezetési stílusából” – mondta az Andretti újdonsült csillaga.

- Reklám -

Grosjean, aki második IndyCar-os évében hét dobogós helyezést céloz meg, azt mondja, meglepte, mennyire nyitott volt Herta, amikor egy évvel ezelőtt először találkozott vele, tekintve, hogy rivális csapatoknál dolgoztak.

Azt kérdeztem, miért nem melegítik látványosan a gumikat a biztonsági autós periódus alatt, amire ő nagyon nyíltan válaszolt, és elmondta, túl sok törmelék van a pályán, és emiatt inkább csak a féket és a gázt használják az abroncsok felmelegítésére.

Az első újraindításom után három helyet nyertem, szóval megköszöntem neki. Aztán megkérdeztem, hogy miért mondja el ezt nekem? Erre csak annyit válaszolt, hogy mi itt nem titkolózunk, mert azt szeretnénk, hogy a leggyorsabb nyerjen.

Ahogy mondtam, ez a pozitív hozzáállás nagyon tetszik, és én is ilyen leszek. És ha gyorsabb nálam, ha jobb nálam, abszolút fantasztikus. Ha jobb vagyok nála, az is nagyszerű. Vannak napok, amikor így lesz, vannak napok, amikor máshogy” – jelentette ki Romain Grosjean.