back to top
csütörtök, június 20, 2024

Rahal bajnokesélyesnek tekinti magát

Dátum:

Megosztás:

Önbizalommal telve várja a hétvégén rajtoló IndyCar szezont Graham Rahal. Az édesapja csapatánál versenyző amerikai úgy gondolja, komoly esélye lehet a bajnoki címre.

- Reklám -

Hihetetlen, de immár 16. szezonját kezdi az IndyCar sorozatban Graham Rahal. Az egykor szupertehetségként beharangozott, ennek megfelelően pedig évekig a legfiatalabb futamgyőztes címet birtokló amerikai 2007-es debütálása óta megjárta a mennyet és a poklot is, az utóbbi években azonban egyre inkább a jobbik énje kezd előtérbe kerülni.

- Reklám -

2021-ben összesen 7 alkalommal végzett a legjobb 5-ben, ami 2016 óta a legjobb teljesítménye. A szezont végül a hetedik helyen zárta, mely ként két baleszerencsés ovál versenynek köszönhetően nem lett mégjobb eredmény.

Az idénre 3 autósra bővülő Rahal Letterman Lanigan Racing versenyzője szerint a csapat jelentőset lépett előre az elmúlt évekhez képest, és a bajnoki címet sem tartja kizártnak.

- Reklám -

„A felkészülésünk nagyon jól sikerült.” – mondta Rahal. „Egy kicsit későn kezdtünk bele a személyzeti bővítésbe, mely a 2 autóról 3 autóra való bővülés miatt volt szükséges, de úgy gondolom, a srácok óriási munkát végzetek. Nagyon szerecsések vagyunk, hogy nemcsak jó embereket tudtunk szerződtetni, hanem egyben olyanokat is, akik nagyon jól illettek bele a rendszerbe, és hamar megtalálták az összehangot a többi mérnökkel, és szerelővel. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a csapatunk már korábban nevet szerzett magának, és ezzel nagyon sok fiatal tehetséget tudunk magunkhoz vonzani.”

„A céljaim ugyan azok, mint minden évben, csak most egy kicsit intezívebben fogok harcolni értük. Győzni akarunk, méghozzá már az első adandó alkalommal. Ezzel a hozzáállással megyünk St. Pete-be.”

„Határozottan úgy gondolom, bajnokesélyesek leszünk. Sőt, már tavaly is annak kellett volna lennünk. Nyilvánvalóan ott volt egy dupla pontos Indy 500, ahol nagyon korán gondba kerültünk, idén azonban remélhetőleg elkerülnek minket a hasonló problémák.”

Arra a kérdésre, hogy milyen felfogással vág neki az idei évnek, így válaszolt Rahal:

„Ahogy egyre idősebb leszek, folyamatosan változik a gondolkodásmódom. Minden év nagyon fontos számomra, és nagyon fontos, hogy minden évből kihozzuk a maximumot. Megpróbálunk minden lehetőséget megragadni arra, hogy jól teljesítsünk. Legyen az egy egyszerű tesztnap, vagy maga a verseny, mindig versenyképesek akarunk lenni, és az élmezőnyben zárni.”

„Úgy érzem, a tavalyi szezont nagyon jó formában fejeztük be, és azt gondolom, ez jó előjel az idei évre. Megpróbáljuk továbbvinni a lendületet. A srácok elképesztő munkát végeztek a pitben, nagyon jól versenyeztünk, úgyhogy erre szeretnénk építkezni St. Pete-ben is.”

Rahal a Sebring-i tesztek során is jól szerepelt. A 17 főt számláó mezőnyben a 6. helyet szerezte meg, mellyel kapcsolatban így nyilatkozott:

„A sebringi teszt egész jól sikerült. Nagyon versenyképesek voltunk, ami elég abnormális, és kissé idegessé is tesz, mivel általában rosszul szoktunk ott szerepelni, utána pedig St. Pete-ben megyünk nagyon jól.”

Hogy a szezonnyitón ezúttal is sikerül-e jól szerepelni, az néhány nap múlva kiderül. Az idei szezon első versenyére ugyanis most vasárnap, magyar idő szerint 18:25-kor kerül sor.