vasárnap, április 14, 2024

Grosjean a leggyorsabb a második edzésen, Johnson megint a falban

Dátum:

Megosztás:

Romain Grosjean nyerte az IndyCar Series második, őrült második edzését Long Beach utcáin szombat délelőtt.

- Reklám -

A forgalmas pálya és a kisebb incidensek miatti sárga zászlók kombinációja a legtöbb pilótának nehézséget okozott, hogy a lágyabb keverékű piros gumikon teljes kört tudjon futni, de Grosjean elég helyet talált ahhoz, hogy 1:05.6520 perc alatt beférjen a korlátok közé – 0,6 másodperccel gyorsabban, mint a jelenlegi kvalifikációs körrekord.

- Reklám -

A pálya jobb, mint tegnap” – mondta. „Nagyon elégedett vagyok az edzéssel; tettünk néhány szép lépést. Nehéz volt egy kört kihozni, de a feketéken sikerült egy jót mennünk; egy jót a pirosakon. Boldog vagyok azzal, ahogy a dolgok mentek.

Colton Herta, Will Power, Alexander Rossi és Simon Pagenaud követte Grosjean-t, mindannyiuk befért 1:07 alá.

- Reklám -

Herta a 6-os kanyarban megpördült, és a hátsó szárnya megpördült, a gyakorlás legnagyobb balesete mégis Jimmie Johnsoné volt.

Johnson sérült kézzel vett részt reggeli edzésen, miután egy különleges gipszet készített a sérült területre csapata.

A 7-szeres NASCAR Cup Series bajnok szerencsére most időben elvette a kezét a kormányról, de nagyon mérges volt saját magára.

Jól vagyok” – jelentette a rádión, közvetlenül azután, hogy az autó az 1-es kanyar külső oldalán állt meg. „A francba! A francba, a francba, a francba, a francba.

Az IndyCar Series Long Beach-i időmérője magyar idő szerint 21:05-kor kezdődik majd és az ARENA4+-on, valamint az IndyCar Live! streamen is követhető lesz.