hétfő, december 11, 2023

Ganassi: Jimmie Johnson segített megnyerni az Indy 500-at

Dátum:

Megosztás:

Ericsson, Dixon és a kérdőjeles Palou mellett a 48-as autó sorsa bizonytalan még a Ganassi jövő évi sorában.

- Advertisement -

Jelenleg Jimmie Johnson vezeti az autót, jövő azonban akár változás is lehet, a NASCAR-bajnok terveit figyelembe véve. A hétszeres „Kupa-győztes” a teljes szezon helyett mehetne csak oválokon, vagy csak az Indy 500-on is, ettől függene a negyedik Ganassi autó sorsa.

- Advertisement -

„Folytatni akarjunk négy autóval, ezen dolgozunk.” – jelentette ki Mike Hull, a Chip Ganassi Racing igazgatója a RACER-nek.

„Jimmie még most próbálja kidolgozni a tervét, mi pedig támogatjuk majd, bármit is akar. De bármi legyen is, négy autót szeretnénk.

- Advertisement -

Van ennek egy elég fontos előnye, mert így ki tudunk tűnni a többiektől azzal, hogy több adattal dolgozhatunk a versenyen. Pont emiatt maradnánk ennél.

Az Indianapolis Motor Speedwayen [az Indy 500-on] sikeresen bővítettünk ötre Tony Kanaan révén. Ha megnézzük, mennyi időt töltöttünk a pályán, a felhőbe generált információk elengedhetetlenek ahhoz, hogy sikeresen teljesítsük a hétvégét.”

Még a negyedik járgány indulása ugyan a szponzoroktól is függ, Hull biztos abban, a csapat és Johnson nem fognak egymásnak hátat fordítani.

„Szerintem folytatni akarja, nagyon jó a sportnak is, hogy itt van. A Chip Ganassi Racinghez a problémák megoldásához való hozzáállásával járul legjobban hozzá, az egészen különleges. Egy ilyesfajta tehetséget nem akarunk elengedni, mert csak kárunkra válna.”

Johnson eddigi legjobb eredményét Iowában szerezte meg idén, egy 5. helyet, és jelenleg 20. a bajnokságban.

Amennyiben nem jönne össze az extra autó, lenne vásárló a Honda felszabaduló motorjára, az Indy Lights jelenlegi bajnokesélyes csapata, a HMD Motorsports, akik a Dale Coyne Racinggel működnek együtt.