vasárnap, június 26, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapIndyCarF1-es szabadedzéseket kaphat 2022-ben Pato O'Ward

F1-es szabadedzéseket kaphat 2022-ben Pato O’Ward

- Hirdetés -

Pato O’Ward nem titkolt célja az F1 záros határidőn belül. Ehhez kerülhet egy lépéssel közelebb a McLaren-főnök Zak Brown tervei alapján. Ez a terv egyelőre feltételes módban hangzott el Brown szájából.

Pato O’Ward nemrég úgy fogalmazott, nagyjából két éve van arra, ha helyet akar magának találni az F1-ben. Az efelé vezető úton nemrég az abu dhabi újoncteszten szerepelt a McLaren autójában, amelyet egyfajta ajándékként kapott az első IndyCar-futamgyőzelem kapcsán. A legfrissebb hír pedig szintén egybevág a mexikói ezen elképzeléseivel-álmaival. Zak Brown csapatfőnök szerint ugyanis O’Wardnak 2022-ben nem csak az IndyCarban lesz jelenése, hanem F1-es pénteki első szabadedzéseken is.

- Hirdetés -

Az a baj, hogy akárhányszor szerepeltetni akarunk valakit az autóban, nagyon kevés a tesztnap, hát még az újonc nap” – sajnálkozott még az újonctesztet felidézve Brown a Racernek. “Szóval ez egy szép kis ajándék volt felé. Másrészt pedig nyilván meg akartuk azt is nézni, hogy megy egy F1-es autóval. Megcsinált mindent, amit kértünk és vártunk tőle. Gyors volt és nagyon bátor, de ez a legkevésbé sem volt meglepő számunkra. Inkább olyanokat figyeltünk, mint például hogyan alkalmazkodik és tanul, milyen visszajelzéseket ad, hasonlók. És ebben nagyon erős volt.

A McLaren és O’Ward számára kapóra jön a lehetőség, hogy 2022-ben konkrétan kötelező lesz a csapatoknak minimum két FP1-en újoncot az autóba ültetni. “Lesz két ilyen alkalmunk, de a végső döntés persze Andreasé. Mindig egyetértettünk a javaslatokban és felvetésekben. De az tény, hogy (Pato) számára ez egy jó továbblépés lehetne. De haladjunk csak szépen fokozatosan.

- Advertisement -
SourceRacer

Friss