vasárnap, június 26, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapIndyCarElőnyei és hátrányai is vannak a három autós felállásnak Tim Cindric szerint

Előnyei és hátrányai is vannak a három autós felállásnak Tim Cindric szerint

- Hirdetés -

Tim Cindric, a Penske-Chevrolet elnöke úgy látja, hogy pozitívumai és negatívumai is vannak annak, hogy a csapat 2014 óta először csak három autóval nevezett az Indy 500-ra.

Mivel Simon Pagenaud, aki 2019-ben megnyerte a versenyt a Penske számára, most a Meyer Shank Racing-nél van, a három megmaradt pilótának – Will Power, Josef Newgarden és Scott McLaughlin – keményen kellett dolgoznia, hogy különböző beállítási lehetőségeket teszteljenek, különösen a második napi esőzés miatt.

- Hirdetés -

A Motorsport.com kérdésére, hogy hiányzik-e a csapatnak egy negyedik autó, Cindric így válaszolt: “Ez egy jó kérdés, és úgy gondolom, hogy ennek mindenképpen vannak pozitív és negatív oldalai is, a fókusz kontra adatok és információk tekintetében. Amikor egy olyan srác van a csapatban mint Simon, aki nagyon jó itt, akkor az sokat hozzátesz. Nagyon hiányzik most, hogy már nem a csapat tagja.

Ha megnézzük a felkészülést, azt hogy mi kell ahhoz, hogy ezek az autók készen álljanak az Indyben való versenyzésre, akkor azt hiszem, függetlenül attól, hogy ki vezet, a részletekre akkor könnyebb odafigyelni, ha kevesebb az autó.

- Hirdetés -

Ez egyfajta egyensúlyt jelent. Öt autót indítottunk itt, és hosszú idő óta ez az első alkalom, hogy csak háromat indítunk. Bizonyos szempontból üdítő volt az egyszerűség, de természetesen hiányzik, hogy Simon a csapat tagja legyen.

2021 nem a Penske éve volt

Tavaly a csapat autói katasztrofálisan kvalifikáltak, a 17. és a 32. hely között, utóbbi pedig a 2018-as győztes Will Power nevéhez fűződik, akinek a feszültségekkel teli Bump Day-en kellett átesnie, hogy egyáltalán rajthoz állhasson.

Arra a kérdésre, hogy az alakulat meg tudta-e fogalmazni, mi ment ennyire rosszul, Cindric így válaszolt: “Azt hiszem, talán az idei kvalifikáció után fogjuk megtudni, hogy igazunk van-e. Még mindig vakargatjuk a fejünket néhány kérdésben. Van néhány terület, ahol biztosan jobbak lehetnénk, és nem hoztuk volna magunkat abba a helyzetbe Will-lel.

Will Power a kvalifikáció első napján bejutott a legjobb 12-be a 11. helyen, így vasárnap is láthatjuk majd őt, míg két csapattársa már nem tud javítani pozícióján. Josef Newgarden a 14., Scott McLaughlin pedig 26. helyet szerezte meg az időmérő első napján, ám ez az eredmény még mindig jobb, mint a Penske tavalyi teljesítménye.

- Advertisement -

Friss