szombat, június 3, 2023

Élete legrosszabb szezonja után ismét bajnoki címért harcolna Power

Date:

Share:

Egy csalódást keltő 2021-es szezon után Will Power újult erővel vág neki a 2022-es idénynek.

- Advertisement -

Az IndyCar sorozat előző évtizede a Penske ausztrál sztárjáról, Will Power élmezőnybeli csatáiról szólt. Miután Roger Penske 2010-re teljes szezonos szerződést ajánlott számára, az az évi 17 versenyből 5-öt megnyerve, és 13-szor a top 5-ben végezve rögtön egy bajnoki második helyet szerzett.

- Advertisement -

Két második hely után 2014-ben végre összejött számára a bajnoki cím is. Bár az elmúlt évek során rendre közel járt hozzá, a duplázás végül nem sikerült. Ennek ellenére Power egy elég impozáns rekordot tart, miután 2010 és 2020 között egyszer sem zárta a legjobb 5-ön kívül az aktuális évet.

Ez a sorozat azonban az elmúlt évben megszakadt, miután minddösze 4 top 5-ös eredménye csak a bajnoki 9. helyre volt elég. Power az elmúlt szezonját pályafutása legcsalódástkeltőbb évének titulálta, és bízik azonban abban, hogy a 2022-es évben sikerül maga mögött hagynia a gyengélkedést.

„Ha 2020-ban és 2021-ben is meglett volna a tempónk a mellett, hogy remek kiállásaink voltak, jó volt a stratégiánk és minden egyéb, akkor abszolút bajnokesélyesek lehettünk volna.” – mondta Power.  „Idén mindennek klappolnia kell. A legjobbamat kell nyújtanom, és egy kis szerencse sem fog ártani. Azt mondanám, az elmúlt évem a legkiábrándítóbb volt egész pályafutásom során. Egyáltalán nem volt jó évünk. Szóval van min javítanunk, kezdetnek pedig nem rossz, ha tudjuk, mi az, amiben fejlődnünk kell.”

„Az elmúlt évtized legrosszabb évén vagyunk túl. A szünet alatt azonban nagyon sokat dolgozott a csapat azon, hogy kiküszöböljük a hibákat. A csapaton belül megvan az összhang, és a csapattársaimmal tudjuk egymást motiválni. Ha minden jól megy, mindhárman harcban lehetünk a bajnoki címért. Josefnek (Newgarden) mindenképp ez a célja, Scott (McLaughlin) pedig második évében mindent megfog tenni a minél jobb szereplésért. Én pedig csak annyit mondhatok, ha minden összeáll, én is az első helyekért fogok harcolni.”

A sebringi teszteket követően bizakodó lehet Power, az igazi, éles megmérettetés azonban még csak a hétvégén jön. A St. Petersburg-i hétvége első edzésére pénteken, magyar idő szerint 21:40-kor került sor, mely során egy kicsit közelebb kerülhetünk az idei erőviszonyokhoz.