back to top
péntek, június 21, 2024

Élete legrosszabb szezonja után ismét bajnoki címért harcolna Power

Dátum:

Megosztás:

Egy csalódást keltő 2021-es szezon után Will Power újult erővel vág neki a 2022-es idénynek.

- Reklám -

Az IndyCar sorozat előző évtizede a Penske ausztrál sztárjáról, Will Power élmezőnybeli csatáiról szólt. Miután Roger Penske 2010-re teljes szezonos szerződést ajánlott számára, az az évi 17 versenyből 5-öt megnyerve, és 13-szor a top 5-ben végezve rögtön egy bajnoki második helyet szerzett.

- Reklám -

Két második hely után 2014-ben végre összejött számára a bajnoki cím is. Bár az elmúlt évek során rendre közel járt hozzá, a duplázás végül nem sikerült. Ennek ellenére Power egy elég impozáns rekordot tart, miután 2010 és 2020 között egyszer sem zárta a legjobb 5-ön kívül az aktuális évet.

Ez a sorozat azonban az elmúlt évben megszakadt, miután minddösze 4 top 5-ös eredménye csak a bajnoki 9. helyre volt elég. Power az elmúlt szezonját pályafutása legcsalódástkeltőbb évének titulálta, és bízik azonban abban, hogy a 2022-es évben sikerül maga mögött hagynia a gyengélkedést.

„Ha 2020-ban és 2021-ben is meglett volna a tempónk a mellett, hogy remek kiállásaink voltak, jó volt a stratégiánk és minden egyéb, akkor abszolút bajnokesélyesek lehettünk volna.” – mondta Power.  „Idén mindennek klappolnia kell. A legjobbamat kell nyújtanom, és egy kis szerencse sem fog ártani. Azt mondanám, az elmúlt évem a legkiábrándítóbb volt egész pályafutásom során. Egyáltalán nem volt jó évünk. Szóval van min javítanunk, kezdetnek pedig nem rossz, ha tudjuk, mi az, amiben fejlődnünk kell.”

- Reklám -

„Az elmúlt évtized legrosszabb évén vagyunk túl. A szünet alatt azonban nagyon sokat dolgozott a csapat azon, hogy kiküszöböljük a hibákat. A csapaton belül megvan az összhang, és a csapattársaimmal tudjuk egymást motiválni. Ha minden jól megy, mindhárman harcban lehetünk a bajnoki címért. Josefnek (Newgarden) mindenképp ez a célja, Scott (McLaughlin) pedig második évében mindent megfog tenni a minél jobb szereplésért. Én pedig csak annyit mondhatok, ha minden összeáll, én is az első helyekért fogok harcolni.”

A sebringi teszteket követően bizakodó lehet Power, az igazi, éles megmérettetés azonban még csak a hétvégén jön. A St. Petersburg-i hétvége első edzésére pénteken, magyar idő szerint 21:40-kor került sor, mely során egy kicsit közelebb kerülhetünk az idei erőviszonyokhoz.