back to top
vasárnap, július 21, 2024

Stenhouse, Hamlin és Burton is kritizálja Brad Keselowskit

Dátum:

Megosztás:

Az RFK Racing újdonsült társtulajdonosa – és versenyzője -, Brad Keselowski szokásához híven agresszíven versenyzett a Daytona 500-on.

- Reklám -

Az elmúlt években többször is előfordult, hogy a 2012-es bajnok túllépte a határokat a superspeedway versenyeken.

- Reklám -

Így volt ez 2019-ben is, amikor Brad Keselowski egy edzésen törte majdnem rommá William Byron autóját.

Már most mondom mindenkinek; Én nem fogom elvenni!” – mondta az akkor még Team Penskénél dolgozó sofőr.

- Reklám -

Nos most sem vette el, és két balesetet is okozott. Az elsőnél – a Daytona 500 63. körében – például Harrison Burton autója fejtetőre is állt.

Nem tudom, hogy túl sok volt-e” – mondta Burton Keselowski lökéséről. „Csak azt hiszem, talán rossz helyen volt. Nehéz. Ezek a lökhárítók nem állnak illenek olyan jól össze, mint a régiek.

Nyilvánvalóan nem kérdőjelezem meg Brad képességeit, de azt hiszem, egy kicsit szélesre húzódott a jobb oldalamon, és pont rossz helyen lökött meg.

Burton, Byron, Hamlin és Ross Chastain kiesett a versenyből az incidens következtében. Christopher Bell megpróbált újra csatlakozni a mezőnyhöz, de törött felfüggesztése miatt kiállni kényszerült.

Hamlin nem volt elragadtatva Brad Keselowski teljesítményétől: „A 6-os (Keselowski) lökte a 21-est (Burton), és lehetett látni, hogy a 21-es kezdi elveszíteni a kontrollt az autója felett.

Ilyenkor az a normális, hogy elveszed a gázt, de azt hiszem, a 6-os ragaszkodott hozzá, hogy mindenáron nyomja őt, és végül beforgatta a 21-est” – mondta Hamlin.

Tudod, figyelembe véve, hogy ez csak a szakaszgyőzelemért ment… Megint túl agresszív volt egy olyan szituációban, amikor nem kellett volna.

Ricky Stenhouse Jr. sem fog karácsonyi képeslapot küldeni Brad Keselowskinak

A következő incidens 6 körrel a vége előtt történt, és a verseny folyamán nagyszerűen teljesítő Ricky Stenhouse Jr.-t érintette a legérzékenyebben.

Elől Ryan Blaney és Austin Cindric párosa tökéletesen dolgozott együtt, Keselowski pedig ugyanígy próbálta segíteni a JTG Daugherty Racing versenyzőjét.

Ez azonban nem sikerült. A 6-os autó a kanyarkijáraton megtolta a 47-est, és hatalmas baleset keveredett ki az egészből.

Tudhattam volna…” – nyugtázta rádión egyből Ricky Stenhouse Jr..

A verseny után már konkrétabban fogalmazott: „Voltak olyan pontjai a pályának, ahol hülyeség volt tolni a másikat. Azt hiszem a 6-os autó ezt ma kétszer is megtett.

Gondolom, csak megpróbált mindenkit kilökni a mezőnyben, amíg nem nyert. Így is az az autó nyert, amiben régen ült. Szóval dicséret neki” – jelentette ki ironikusan a 34 éves versenyző.

Brad Keselowski is megszólalt

Az RFK Racing versenyzője először is a Harrison Burton féle incidensről beszélt.

Csak nyomtam, és egyszerűen oldalra fordult, és azonnal kipördült” – mondta Keselowski. „Nem tudom, mi történt ott. Sajnáltam nagyon. Próbáltam segíteni neki, hogy megnyerje a szakaszt, és nem akartam, hogy ez történjen.

A 2012-es bajnok kitért a Ricky Stenhouse Jr.-al szembeni lökésére. Nem érzi magát hibásnak.

Ugyanaz a dolog – szimplán csak toltam magam előtt” – mondta Keselowski. „Még nem is mentünk túl gyorsan, nem érzem úgy, hogy valami őrültséget csináltam volna, mégis láthatóan mindkét lökésemnek rossz vége lett.