vasárnap, április 14, 2024

Daniel Ricciardo elárulta, miért nem érdekli (egyelőre) az IndyCar

Dátum:

Megosztás:

Daniel Ricciardo azt mondja, hogy jelenleg nem érdekli az IndyCarba való átigazolás, mert még mindig nem tud másra gondolni, csak az F1-re.

- Reklám -

Az ausztrál azután gondolkodik a jövőjén, hogy közölték vele, 2023-ra már nincs szükség a szolgálataira a McLarennél.

- Reklám -

Miután 2011 óta a Forma-1 oszlopos tagja, Ricciardónak most, 33 évesen meg kell néznie, milyen lehetőségek nyílnak meg előtte, hogy a mezőnyben maradhasson

Az egyetlen 2023-as üresedés, amely egy viszonylag kompetitív csapatnál való versenyzői ülést garantálna neki, az Alpine-nál van, de az a hely valószínűleg Pierre Gasly-é lesz – akinek a helyére pedig Colton Herta érkezhet.

- Reklám -

Zak Brown elárulta, hogy Ricciardo visszautasította annak a lehetőségét, hogy a McLaren IndyCar csapatához, az Arrow McLaren SP-hez igazoljon.

Bár rajong az IndyCarért, a NASCAR-ért és valójában sok mindenért, ami amerikai rezidens – 2018-ban Los Angelesben vett házat -, Ricciardo elmagyarázta, miért nem érkezett még el az idő arra, hogy karrierje szempontjából is a tengerentúlra költözzön.

Jelenleg azt mondanám, hogy még mindig inkább az Indy rajongójaként tekintek magamra” – mondta Ricciardo a Formula1.com-nak adott interjúban a Holland Nagydíj hétvégéjének előestéjén.

Talán nem feltétlenül arról van szó, hogy nem érdekel. Szerintem van benne valami. Inkább arról van szó, hogy még mindig úgy érzem, hogy van az F1-ben még befejezetlen ügyem.

Ami a következő lépéseivel kapcsolatos döntésének időzítését illeti, Ricciardo elmondta, hogy a jelenlegi európai triplahétvége után tervez döntést hozni.

„Azt hiszem a következő néhány hétben fognak eldőlni a dolgok” – mondta. „Úgy gondolom, hogy mindazzal együtt, ami történt, nem akarok gyors, elhamarkodott döntést hozni. Szeretném megnézni, hogy hogyan érzem magam, amint leülepszik a por.

Úgy érzem, hogy a triplahétvége után egy kicsit jobban fogom tudni, hogy mi az, amit helyesnek érzek.”

Tisztában vagyok vele, hogy nincsenek garanciák, de majd meglátjuk, mi történik.

Amikor tudni fogom mit fogok csinálni, akkor mindenkinek elmondom majd. Nincs okom titkolózni.