back to top
vasárnap, május 19, 2024

Newgarden büntetéssel kezdi a portlandi versenyt

Dátum:

Megosztás:

A Penske versenyzője, Josef Newgarden hat helyet veszít majd a kvalifikációs pozíciójából a hétvégi Portlandi Nagydíjon.

- Reklám -

Ennek oka, hogy a 2-es autón idő előtti motorcserét hajtottak végre, ami oválokon kilenc, az épített és utcai pályákon pedig hat rajthelyes büntetést jelent a versenyzőnek – írja a Motorsport.com.

- Reklám -

A kétszeres IndyCar-bajnok számára ez nem feltétlenül jelent nagy csapást, hiszen a portlandi aszfaltcsík nem számít különösebben nehéz pályának – már ami az előzési pontokat illeti -, és Newgarden számíthat arra, hogy a Penske-Chevrolet gyors lesz.

2018-ban az első sorba kvalifikálta magát itt, és bár 2019-ben csak a 13. lett, egy hibba miatt, 2021-ben a Penske-csapat kollektíven mérföldekkel elhibázta a beállításokat, idén visszavágásra készül az egész istálló.

- Reklám -

A múlt pénteki teszt is ezt sugallta, hiszen Will Power volt a leggyorsabb, Newgarden pedig a harmadik lett.

Két fordulóval a vége előtt Newgarden jelenleg mindössze három ponttal van lemaradva a bajnokságot vezető Power mögött, de a Chip Ganassi Racing versenyzője, Scott Dixon előtt is csak 11, míg az Indy 500 győztes Marcus Ericsson előtt 14 pont az előnye.

Newgarden idén jelenleg 5 győzelemnél jár (Texas, Long Beach, Road America, Iowa1, Gateway), mégis szezonja hullámhegyekkel, és hullámvölgyekkel volt tele, ráadásul az sem könnyíti meg a dolgát, hogy saját csapattársa ellen kell harcba szállnia a bajnoki címért, két futammal a bajnokság vége előtt.