szombat, június 25, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapIndyCarCsütörtökön iktatják be Alex Zanardit a Long Beach-i hírességek közé

Csütörtökön iktatják be Alex Zanardit a Long Beach-i hírességek közé

- Hirdetés -

Long Beach utcáinak egyik legnagyobb alakját, Alex Zanardit iktatják majd be csütörtökön a Long Beach Motorsport Hírességek Sétányára.

Alex Zanardi a motorsport világának egyik legnagyobb ikonja, és megtiszteltetés számunkra, hogy így ismerhetjük el a karrierjét a Motorsport Hírességek Sétányán” – mondta Robert Garcia, Long Beach polgármestere.

- Hirdetés -

A 16. alkalommal megrendezésre kerülő, nyilvános ünnepségre április 7-én, csütörtökön magyar idő szerint 20:00-kor kerül sor a South Pine Avenue-n, a Long Beach Convention and Entertainment Center előtt.

Alex Zanardi egy olasz autóversenyző legenda, aki 1997-ben és 1998-ban megnyerte a Long Beach-i Nagydíjat, ugyanabban az évben, amikor a CART bajnokságot is megnyerte.

- Hirdetés -

Az IndyCar-ban 15 futamgyőzelemmel büszkélkedő Zanardi kétszer is nyert a kaliforniai helyszínen, és az amerikai versenyzésben ő volt az első pilóta, aki az első Long Beach-i futamgyőzelme után a ma már ismert “győzelmi fánkozást” (a videóban 1:09-től látható) csinálta.

2001-ben Zanardi súlyos balesetet szenvedett a németországi Eurospeedway Laustizban rendezett CART American Memorial versenyen, amelynek következtében amputálni kellett a lábát.

Kevesebb mint két évvel később visszatért a versenyzéshez, és később 2005-09 között négy győzelmet szerzett a túraautó-világbajnokságban egy kézi vezérlésű autóval.

Zanardi később paralimpiai bajnok lett kézi kerékpározásban, végül aranyérmet nyert a 2016-os Rio de Janeiró-i paralimpián. Jelenleg egy 2020-ban Olaszországban elszenvedett balesetéből lábadozik, miközben folytatja kézikerékpáros edzésprogramját.

Az ünnepségen Zanardi korábbi csapattársa, Jimmy Vasser veszi át a kitüntetést a nevében.

- Advertisement -
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss