szombat, június 3, 2023

Colton Herta hosszútávú szerződést írt alá

Date:

Share:

Colton Herta négy éves szerződéshosszabbítást írt alá az Andretti Autosporttal, melyben opcióként a Forma-1-es szereplés is bekerült.

- Advertisement -

A kedden bejelentett hosszabbítás azért jelentős, mert Hertát „leveszi” a szabadügynök piacról, hiszen 2023-ban lejárt volna a szerződése.

- Advertisement -

Továbbá ez azt is sugallja, hogy mind ő, mind a csapattulajdonos Michael Andretti elfogadta, hogy egyikük sem lesz a közeljövőben az F1-es rajtrácson.

A hosszabbítás értelmében Herta az IndyCarban az Andretti Autosport 26-os rajtszámú versenyautóját vezeti majd, a hűséges partner, a Gainbridge szponzorálásával, amely egyidejű hosszabbítást írt alá Hertával.

Colton egy igazi természetes tehetség a versenyautóban, és természetes elszántsággal rendelkezik, ami miatt mindig győzni akar” – mondta Michael Andretti.

Ettől függetlenül, ha bármikor elfogadják Andrettiék jelentkezését az F1-be, akkor Hertának lesz helye a csapatban – amennyiben megszerzi a lehetséges szuperlicensz pontokat.

Boldog vagyok és hálás mindazért, amit az egész Andretti és Gainbridge csapat tett értem” – mondta Herta az Andretti által kiadott közleményben.

Ez egy hatalmas lépés a karrieremben, és nagyon örülök, hogy ez egy olyan topcsapatnál lehet, mint az Andretti Autosport.

Nagy célok és rengeteg munka áll előttünk, de nem is lehetnék boldogabb, hogy ezzel a csapattal csinálhatom és képviselhetem a Gainbridge-t.

A 22 éves versenyző csapattársai jövőre Kyle Kirkwood, Devlin DeFrancesco és ahogy már idén is, Romain Grosjean lesz.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.