szombat, június 25, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapIndyCarBüntetést kapott a veszélyesen vezető Devlin DeFrancesco

Büntetést kapott a veszélyesen vezető Devlin DeFrancesco

- Hirdetés -

Az IndyCar bejelentette, hogy az újonc Devlin DeFrancesco, az Andretti Autosport pilótája hat rajthelyes rajtbüntetést kap Long Beach-re.

A megrovást azért kapta, mert a múlt hónapban a Texas Motor Speedway-en rendezett versenyen “elkerülhető ütközést okozott”.

- Hirdetés -

DeFrancesco olyan balesetet indított, amely miatt Graham Rahallal és Helio Castroneves-szel együtt kiesett a versenyből. A büntetést a hétvégi Acura Grand Prix of Long Beach-en lép majd érvénybe.

DeFrancesco megsértette a következőket: 9.3.3. szabály. Elkerülhető ütközés okozása, amely kimondja:

- Hirdetés -

A versenyzővel való ütközés elkerülésének elsődleges felelőssége az előzésben lévő versenyzőt terheli, a másodlagos felelősség pedig az előzésben lévő versenyző(ke)t terheli. Az a Versenyző, aki nem tanúsítja felelősségét, és olyan manővert kezdeményez, amely egy másik Versenyzővel való ütközést eredményez, büntethető.

Az IndyCar szabálykönyve szerint a büntetést a következő IndyCar futamon lehet alkalmazni, ha a büntetést nem lehet kiszabni azon a versenyen, ahol a szabálytalanság történt.

- Advertisement -
SourceRacer
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss