back to top
vasárnap, június 23, 2024

Az IndyCar újonca igyekszik gyorsan kijavítani hibáit

Dátum:

Megosztás:

Devlin DeFrancesco hibázott az IndyCar texasi versenyén, de elmondása szerint mindent megtesz azért, hogy kivívja a riválisok tiszteletét.

- Reklám -

Az Andretti fiatalja persze vállalta a felelősséget azért a balesetért, amely miatt Helio Castroneves és Graham Rahal versenye is ideje korán véget ért.

- Reklám -

A hibák és a túlzottan agresszív vezetés árthat a hírnévnek, különösen egy újoncnak, aki megpróbálja megváltoztatni az IndyCar-ba való megérkezése körüli narratívát.

Az emberek azt hiszik, hogy én csak egy gazdag kölyök vagyok Miami-ból, aki versenyezni megy, pedig ez nem így van” – mondta DeFrancesco az Associated Pressnek.

- Reklám -

Szétdolgoztam magam, hogy ez megtörténjen, fizikai és mentális szempontból is, bármit, ami jobbá tesz. Most csak erre koncentrálok.

DeFrancesco első szezonját tölti az IndyCarban. Az előléptetést egy Indy Lightsban töltött szezon után kapta meg, ahol DeFrancesco két dobogós helyezést szerzett, de versenyt nem nyert.

A hatodik helyen végzett a bajnokságban, messze lemaradva akkori Andretti csapattársa, Kirkwood és a második helyezett David Malukas mögött.

Kirkwood és Malukas együttesen 17 győzelmet aratott, és mindketten ebben a szezonban felkerültek az IndyCarba.

Négis DeFrancesco volt az, aki az IndyCar egyik legjobb csapatánál, az Andrettinél kapott helyet.

Kirkwoodnak el kellett hagynia a szervezetet, hogy az A.J. Foyt Racingnél találjon munkát. Malukas a Dale Coyne Racinghez került.

Sokakat meglepett a döntés, azonban Michael Andretti kitartott döntése mellett, mely az első IndyCar tesztek alapján beigazolódni látszott, révén DeFrancesco gyorsabb volt Kirkwoodnál és Malukasnál is.

Sokan azt gondolják, hogy nem érdemlem meg, hogy itt legyek. Ez nem titok, mindenki olvassa a közösségi médiát. A telefonom elég sokat rezeg, amikor az összes értesítés feljön” – mondta DeFrancesco.

Az az igazság, hogy megpróbálom ezt motivációként használni.

Itt ért véget Devlin DeFrancesco (valamint Graham Rahal és Hélio Castroneves) versenye
Itt ért véget Devlin DeFrancesco (valamint Graham Rahal és Hélio Castroneves) versenye Fotó: Penske Entertainment: Joe Skibinski/IndyCar Media

Munka, munka, munka és munka

Heti hét napot edzek, nem vagyok bulizós típus. Miami jó hely az edzésekhez, a bokszoláshoz és a kerékpározáshoz, amit csinálok, és heti három nap gokartozom.

DeFrancesco hozzátette, hogy legtöbb estéjét a szimulátoron tölti, ahol mindent megtanul az Indy autóról és az idei versenynaptárban szereplő pályákról.

A vasárnapi texasi verseny előtt az egyetlen ovál, amelyen valaha is versenyzett, az a St. Louis melletti Gateway volt.

A 22 éves versenyző mellett az egyik szenvedő fél, Graham Rahal is kiállt.

Ahogy Devlinnek is mondtam, szerintem nagy jövő áll előtte” – mondta Rahal. „Tanulni fog ezekből a hibákból.

DeFrancesco utólagos beszélgetést folytatott a négyszeres Indy 500 győztes Castroneves-szel, hogy megértsék, mit csinált rosszul, és „egyszerűen nem fogok ilyet még egyszer csinálni” – fogadkozott.

Devlin DeFrancesco tehát nem hagyja, hogy Texas megrendítse az önbizalmát, és eltökélt szándéka, hogy megmutassa igazi tehetségét.

Sok emberrel beszéltem, akik pokolian sok versenyt nyertek oválokon, hogy megtudjam, mit gondolnak, és keményen és agresszívan fogok versenyezni” – mondta DeFrancesco.

Nem titok, hogy hibáztam, és ezt a hibát nem fogom még egyszer elkövetni, és a nap végén az emberek véleményét csak úgy lehet megváltoztatni, ha a 29-es csapat jó eredményt ér el. Szerintem ennek el fog jönni az ideje.