hétfő, április 15, 2024

Bajnokságon kívüli csapat két autót is indít az Indy 500-on

Dátum:

Megosztás:

A Dreyer & Reinbold Racing jövőre nem indít egyetlen autót sem a teljes IndyCar szezonban, azonban az Indy 500-as versenyen beugranak két autóval is.

- Reklám -

A 2013 óta pénzügyi nehézségekkel küzdő csapat azóta is mindig ott volt az évad legfontosabb versenyén. Tavaly egyetlen autójukat Sage Karam a hetedik helyre kormányozta be.

- Reklám -

2022-ben emelnek a téten, második autójukat pedig Santino Ferrucci vezeti majd. Az amerikai idén öt versenyen kapott lehetőséget, és sosem végzett a 11-nél rosszabb helyen.

„Úgy hisszük, az ő tehetségük és értékük segít majd elérni a végső célt, hogy megnyerjük a leglátványosabb versenyt.” – ismertette az egyértelmű célt a csapattulajdonos, Dennis Reinbold.

- Reklám -

„Mi a DRR-nél egyetlen céllal csiszoltuk az Indy 500-as programunkat, hogy győzzünk. Sage és Santino kivételes tehetségek, ők jelentik számunkra a kulcsot a sikerhez.”

Ferrucci hiába teljesített jól 2021-ben, nem kapott ülést, és egyedül az Indy 500 szerepel eddig a programjában.

„Nincs annál jobb, ha az ember egy olyan csapathoz csatlakozik, akik ilyen magas munkamorállal dolgoznak. Ahogy odafigyelnek a részletekre, azzal felveszik a versenyt a nagycsapatokkal.” – emelte ki a tavalyi nagy verseny 6. helyezettje.